fredag 26 februari 2021

Fem en fredag vecka 8: Teambuilding

 


Dags att svara på fem frågor i elisamatildas Fem en fredag. Temat den här vecka är

TEAMBUILDING

------------

1. Vilket var ditt första jobb?
Mitt först sommarjobb var en sommar som jag räknade och kontrollerade kuponger hos Tipstjänst. Då skickade ombuden in inlämnade kuponger till Tipstjänst med en blankett ifylld med vad det var för kuponger som fanns med. Vi skulle räkna dessa för hand, kontrollera mot blanketten och göra anteckningar/ändringar om  något inte stämde. Kupongerna sorterades därefter in i en speciell låda med olika fack för olika typer av kuponger och lämnades in. Man förväntades hinna med ett visst antal kartonger per dag (men jag kommer inte ihåg hur många det var)

2. Vad läser du just nu?

I köket läser jag  

Tatra av Lisa HågensenI sovrummet

 Olyckan av C.L. Taylor

3. Har du någon gång träffat någon känd person?
Många! Mamma och pappa hade restaurang när jag var liten och de hade ofta olika artistframträdanden där så jag träffade väldigt många av den tidens kända finska artister.
Under ett antal år jobbade jag inom en iller förening och vi var med på en massa mässor och där träffade vi väldigt många kändisar, t ex Adam Alsing kom nästan varje år under en period, Börje Salming kom förbi på en mässa. Och så var vi då också med i en del tv-inslag med t ex Sofia Rågenklint osv. och självklart - några av mässorna vi brukade vara med på arrangerades av "Hur gör djur?"Owe Sandström (Han designade också en del av ABBAs scenkläder)

4. Vilken talang skulle du helst vilja ha?
Jag skulle vilja spela något instrument.

5. Vad var det första du köpte för egna pengar?
Det är så länge sedan att jag kommer faktiskt inte ihåg säkert. Möjligtvis att det var den där blusen i glansigt sidenliknande material med väldiga puffärmar som jag hade suktat efter i evigheter kändes det som.

9 kommentarer:

 1. kanske skulle jag läsa olika böcker i olika rum, inte för sent att lära sig instrumet

  SvaraRadera
 2. Jeg må bare lese en bok om gangen, så jeg bærer min bok huset rundt. Men stort sett så leser jeg i badekaret på kveldene og noen ganger når jeg har lagt meg. Det kommer ann på hvor spennende boka er.

  SvaraRadera
 3. En illerförening? Det är fantastisk vad många olika föreningar det finns. Tyvärr blir det allt färre som vill engagera sig.

  SvaraRadera
 4. På tal om föreningar, medelåldern stiger drastiskt och därmed också en del naturlig avgång. Så tråkigt. Men det är andra tider nu.
  En bok i varje rum? Det var nytt. Mina böcker vandrar med i läsplattan ;)
  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
 5. Intressant att läsa dina svar! Jag håller också på med flera böcker parallellt, lyssnar också då jag inte kan läsa på tåg och bussar.

  SvaraRadera
 6. Vad smart att placera ut böcker på lite olika ställen. Själv har jag lite svårt att koncentrera mig på mer än en bok i taget. Men om jag hamnar i någon väldigt tråkig bok så brukar jag alltid börja på en ny, innan jag helt enkelt strunta i den tråkiga.

  SvaraRadera
 7. läser för det mesta en bok i taget. men det händer att jag har börjat på ett par stycken till bara för att känna mig för. känner inteigen någon av dina böcker

  SvaraRadera
 8. Fina Sofia Rågenklint från Äppelbo ska ju bli ny programledare för Fråga Doktorn, tror det blir jättebra. Hon är både naturlig och mjuk till sättet.Kul att läsa om tipstjänst när du var ung. När jag började på bank räknade vi räntor för hand...
  Jag läser/lyssnar på fyra böcker samtidigt nu, men det får verkligen räcka

  SvaraRadera
 9. Och vilken simultanförmåga att kunna läsa flera olika böcker samtidigt och hålla koll på vad dom handlar om, ngt i mitt fall måste vara böcker som skiljer sig helt från varrandra i så fall, typ inredningsbok /deckare . kanske är olika slags böcker har nog inte läst ngn av dom :) Vad för resturang hade dina föräldrar ? jag hade en vän vars föräldrar hade resturang i sumpan också fast innan jag gick gymnasiet ? Världen är bra liten ibland :)

  SvaraRadera