lördag 13 februari 2021

Recension: Morden på Kingfisher Hill av Sophie Hannah

Titel: Morden på Kingfisher Hill
Originaltitel: The Killings at Kingfisher Hill
Serie: Hercule Poirot
Författare: Sophie Hannah
Format: Inbunden
Antal sidor: 315
Recensionsexemplar (Se "Om")

"England 1931. Hercule Poirot kontaktas av Richard Devonport, dom vill att detektiven ska bevis att hans fästmö Helen är oskyldig til mordet på hans bror Frank. Tillsammans med kommissarie Edwaed Catchpool reser Poirot med buss till Devonports exklusiv egendom på Kingfisher Hill.

På bussen kräver plötsligt en upprörd kvinna att få gå av. Hon är övertygad om att hon kommer att bli mördad om hon sitter kvar i sitt säte.

Poirot får onda aningar, och hans känsla bekräftas när ytterligare ett mord sker."

---------------

Jag har börjat tycka mer och mer om de här Hercule Poirot-deckarna skrivna av Sophie Hannah så den här såg jag verkligen fram emot att läsa

Sophie Hannahs Poirot är inte riktigt lika överdriven som originalet hos Christie men har ändå kvar en del drag som gör att man känner igen honom som karaktär. Något annat som skiljer är att Poirot i Hannahs version inte har en riktigt lika framträdande roll som han tar i originalböckerna, han är mer tillbakadragen. Men, som sagt, det finns tillräckligt av originalet kvar för att man ska känna igen honom.

Intrigen är i klassisk Christie-anda med ledtrådar om gör att det är intressant att följa hur Poirots gråa hjärnceller bearbetar och löser mysteriet och självklart gissar man själv också en hel del. Har man läst många Christie-böcker tidigare så är det inte så svårt att gissa sig till vem som gjort vad, men det är inte det som är poängen med de här Poirotdeckarna. Det som gör dessa verkligen läsvärda är dess underbara karaktärer och hur nära den här författaren ändå lyckats komma originalberättelserna med Hercule Poirot utan att för den skull förlora sin egna stil.

Tack Bookmark förlag för rec.exet!

Mer om författaren och hennes böcker finns på Sophie Hannahs websida

Mer om Agatha Christie och hennes böcker finns på websidan om Agatha Christie

Andra böcker av Sophie Hannah jag läst och recenserat

Monogrammorden

Ett delat mysterium

Stängd kista

Morden på Kingfisher Hill finns att köpa hos

Adlibris Inbunden/E-bok

Bokus Inbunden/E-bok

CDON Inbunden

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar