fredag 12 januari 2024

Fem en fredag vecka 2: Överflödigt

 

Fredagar på bloggen börjas alltid med elisamatildas Fem en fredag och så är det idag också. Temat är

ÖVERFLÖDIGT


1. Vad för olägenhet upplever du varje dag?
Att det ska tas på stödstrumporna - de är ett riktigt elände, inte bara för personalen (speciellt på fredagarna eftersom det då är nytvättade, extra tajta strumpor) men också för mig eftersom jag tycker de är obekväma

2. Vad önskar du att du inte så ofta var i närheten av?
Högt blodtryck. Trots att jag medicinerar mot det så räcker det att jag tänker på något "olämpligt", t ex Akademiska sjukhuset, läkare i allmänhet osv, osv, för att blodtrycket ska skjuta i höjden'

3. Vad senast hade du önskat lite mer varning om på förhand?
Min nästa telefonmöte med en läkare och  med tillhörande provtagning en vecka innan där jag fick kallelsen så sent att jag bara hade två dagar på mig att åka och ta prover (vilket alltså inte räcker alls eftersom det tar tid för oss att komma iväg plus att vi har en hel del annat också att ta itu med.) 

4. När fick du senast ge efter för en plötslig impuls?
Förra veckan när vi hade bestämt vad vi skulle laga för middag men helt plötsligt kom på att vi inte orkade utan beställde och hämtade pizza istället.

5. Vad gjorde dig positivt överraskad under veckan?
Att jag fått några av de bästa bland personalen hit flera dagar den här veckan.

Ha en bra helg!

7 kommentarer:

 1. Hanneles bokparadis12 januari 2024 kl. 10:00

  Skönt att ibland fixa lite enklare middag, kanske är mina stödstrumpor lite för stora men orkar inte med de tajta, bra om man ha lite framförhållning.

  SvaraRadera
 2. Ibland är det ju så himla skönt att bara ta pizza eller hämtmat till middag. Man ska ju inte göra det svårare än man behöver... Hoppas att du får bättre framförhållning snart!

  SvaraRadera
 3. ibland är det bra att kunna ta till en köpt middag när det står till i skallen. stödstrumpor har jag förstått kan vara besvärliga. om jag fått kallelse så sent att jag inte hunnit med proverna som skulle göras innan hade mitt blodtryck också stigit!

  SvaraRadera
 4. Det är skönt att kunna beställa hem mat när man inte orkar laga mat. Nytvättade tajta stödstrumpor vet jag precis hur det är att ta på. Brukar skoja om att det var dagens träningspass.

  SvaraRadera
 5. Nu har jag också en stödstrumpa på vänsterben för åderbråck. När den är nytvättad är den styv. Istället för att torka den i torkskåp har jag börjat med att slänga den i torktumlaren. Nu är den så mjuk och fin. Testa!

  Medicinerar också mot högt blodtryck, men jag verkar ha en konstig förmåga att inte hetsa upp mig över nåt längre. Det har jag nog lärt mig de senaste 10 åren. Vågar dock inte halvera medicinen, då läkaren var så nöjd senast...
  Det får man nog inte säga högt, men jag beställer ofta hem mat. Det är en liten lyx som jag unnar mig. Jag ogillar laga mat och följer l'Oréals motto "I deserve it because I'm worth it". Man ska vara omtänksam mot sig själv:-)

  SvaraRadera
 6. Känner igen det där med nytvättade stödstrumpor. Härligt att vara impulsiv och köpa pizza istället för att laga mat! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Ibland är det skönt slippa laga mat och istället beställa hem något.
  Stödstrumpor är ju bra, men dom är inte skoj att sätta på.
  När jag läser det du skriver om högt blodtryck påminns jag om at att det är dags att ta en läkartid för att kontrollera mitt, och jag gissar att det blir ändring på medicineringen - jag har två olika nu men som för dig, sänks ändå inte värdet.
  Ha en fin helg

  SvaraRadera