lördag 6 januari 2024

Recension:Jättebjörnen Leonard av Michael Wiander

Titel: Jättebjörnen Leonard
Målgrupp: 4-9 år
Författare: Michael Wiander
Illustratör: Sebastian Matar
Format: Kartonnage
Antal sidor: 44
Förlag: Idus förlag
Recensionsexemplar* (*Se Om)

"Jonte kan inte somna på kvällarna. Frågan är om han sover överhuvudtaget? På morgonen berättar han  nämligen de konstigaste saker - att han flugit runt över Stockholms gator med sin nallebjörn Leonard och bekämpat stadens brottslingar! Men ingen tror på Jonte när han berättar om sin nallebjörn, inte ns mamma och pappa. På dagarna är Jonte så trött att han somnar i gungan och förskolelärarna blir oroliga - täk om han är sjuk? Blir Leonard verkligen levande på nätterna och förvandlas till en jättelik superhjälte-nalle ? Eller är det bara fantasier? Ja, det är det ingen som vet, förutom Jonte..."

-----------------------------------

Jättebjörnen Leonard är ett spännande och fartfyllt äventyr för de mindre barnen. Tillsammans med de glada och färgsprakande illustrationerna sätter den här berättelsen verkligen igång fantasin hos den unga läsaren. Syftet är att sprida 

Trots att jag själv inte har några barn så kan jag faktiskt tänka mig hur spännande och rolig den här boken är för barn i målgruppen. Nu går den vidare till ett barn i rätt ålder (personalens barn) som sen ska få ge ett utlåtande om den. Och jag kan inte tänka mig att det blir annat än positivt.  För mig ligger den i alla fall uppe i toppen när det gäller barnböcker!

Tack Michael Wiander för rec.exet!


Jättebjörnen Leonard har en egen Facebooksida som du kan hitta HÄR

Författarens egen hemsida finns HÄR 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar