lördag 20 januari 2024

Recension: Skymning av Walter Falk

 
Titel: Skymning
Serie: Höstlovstrilogin, del 1
Målgrupp:9-12 år
Författare: Walter Falk
Illustratör: Reine Rosenberg
Format: Kartonnage
Antal sidor: 220
Recensionsexemplar* (*Se Om)

"Det är en av höstlovets kallaste kvällar. I Tofstaholms spöklika herrgård har en mörkklädd person brutit sig in genom källarfönstret för att stjäla en väldigt speciell tavla. Tavlan tillhör den unga grevinnan Fiona och är ett arv efter hennes far som just dött under mystiska omständigheter.

Alldeles i närheten har 13-åriga Jakob precis stött på sin barndomsvän Hedvig. De har inte setts på två år sedan den dagen då de slutade prata med varandra. Nu står de där i mörkret som två främlingar.

Samtidigt som Jakob försöker vinna tillbaka Hedvigs vänskap dras de in i en fartfylld jakt på den gåtfulla taveltjuven. Vem kan de egentligen lita på?"
-------------------------------

 Skymning är första delen i Höstlovstrilogin om om Jakob och Astrid och deras vänskap. De var vänner från början men efter en incident, som Jakob känner sig fortfarande skyldig för, har de kommit ifrån varandra. Men den här sommaren träffas de igen när de ofrivilligt dras in i sökandet efter en stulen tavla och jakten på tjuven på slottet Tofstaholm

Det här är en spännande, men inte skrämmande, och fartfyllt äventyr som nog många barn i rätt ålder kommer att tycka väldigt mycket om. Och det är en bok som verkligen manar till sträckläsning.

Tack Bookmark förlag för rec.exet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar