söndag 22 september 2013

Ängeln på Malmskillnadsgatan

Ängeln på Malmskillnadsgatan av Elise Lindqvist i samarbete med Antima Linjer

"Hon kallas för Ängeln på Malmskillnadsgatan, men bland de unga prostituerade i Stockholm går hon mest under namnet Morsan. Hon och hennes team från St:a Clara kyrka stöttar dem med fika, kramar och en hjälpande hand varje fredagkväll, och för många av tjejerna på gatan är hon den enda mamma de har.
Men så kan Elise Lindqvist också bättre än de flesta förstå hur det är att vara ensam och utsatt. Redan som barn blev hon utnyttjad av människor som stod henne nära. Som tonåring hamnade hon hos en bordellmamma och blev prostituerad. Vuxenlivet bestod länge av missbruk och sjukdom.
En dag för sjutton år sedan tog hennes liv en dramatisk vändning. Hon mötte helt oväntat Gud. Det blev starten på ett nytt och annorlunda liv."

------------------------------------------

Nej, jag är inte troende, men jag kan förstå dom människor som hittar ett stöd i tron. Och då menar jag riktig religion, inte en av dessa sekter som mer handlar om manipulation och pengar än om att hjälpa människor.

Sådana som Elise borde det finnas fler av, dvs människor som inte bara ser till sig själva utan är beredda att hjälpa andra som är i en svår situation.

Ängeln på Malmskillnadsgatan är mer som om man bara skrivit ner rakt av det någon berättar, så det är inte något litterärt mästerverk, men när det gäller den här boken så är det nog inte det litterära som är det viktiga utan själva berättelsen om en människa som använder sina erfarenheter till att hjälpa andra som är i behov av hjälp.

Tack Libris förlag för rec.exet!

Ängeln på Malmskillnadsgatan finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza1 kommentar: