onsdag 18 september 2013

Vila i frid

Vila i frid av Sofie Sarenbrant

"En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av Incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotelchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.
Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall."


-----------------------------------

Nu har jag läst två böcker av Sofie Sarenbrant - och jag sitter och undrar om det är mig det är fel på? Det är väldigt många som tycker att hennes böcker är helt fantastiska, och min reaktion blir bara "och?". Ja, jag tycker de som jag läst är trevliga böcker, perfekta att läsa i sängen innan man somnar - de är inte för spännande och hjärnan blir inte alltför stimulerad för att man ska kunna sova. Och just därför blir jag inte alldeles till mig av dem, för jag tycker inte de är speciellt märkvärdiga.

Vila i frid blir jag faktiskt t o m lite besviken på. Man ska nog ha besökt Yasuragi på Hasseludden för att till fullo kunna uppskatta omgivningen och det kusliga med de långa, tysta korridorerna.
Det positiva för mig är att det inte är alltför lätt att komma på vem som är mördaren, det tar ett tag innan man sakta börjar misstänka vem det är.

Vila i frid är första delen i en serie om polisen Emma Sköld och jag ska nog ge Sarenbrant en ny chans och läsa en del till. Vem vet, kanske jag tycker bättre om nästa del?

Vila i frid finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza


1 kommentar:

  1. Du är inte ensam, det här var ingen favorit hos mig heller...

    SvaraRadera