torsdag 26 september 2013

Dödlig rättvisa

Dödlig rättvisa av Barbara Nadel

"London oktober 1940. I det slitna East End har begravningsentreprenören Francis Hancock sin firma. Hancock som inte klarar av att gå ner i skyddsrummen under räderna, trots att Luftwaffe natt efter natt vräker ner sina bomber över den märklagda staden. Istället springer han, jagad av sina minnen från "förra omgångens" fasor.
När en till synes oskadad man kommer staplande genom kaoset och skriker att han blivit nedstucken, avfärdar Hancock honom som bara ytterligare en förlorad själ. Men när mannens kropp dyker upp några dagar senare på begravningsbyrån börjar Hancock ana att något inte står rätt till. Utnyttjar någon kriget för att begå mord?
Detta är Francis Hancocks första utfärd i brottets mörka värld, där hans efterforskningar drar honom allt djupare ner bland hot och försåtliga lögner. Och någonstans finns någon som till varje pris vill att sanningen förblir begravd..."

-------------------------------------------------

Jag tyckte det lät väldigt annorlunda och intressant  med att ha en begravningsentreprenör som huvudperson i en deckare. Omgivningen och tidsperioden, Londons East End mitt under brinnande krig, lät lika intressant den också.
Francis Hancock tycker jag är lite tråkig och träig och hans posttraumatiska stesssymptom tas upp lite väl ofta. Överhuvudtaget är Francis inte riktigt så spännande som person som jag hade väntat mig. Miljön är väldigt väl beskrivet och man förstår hur mörkt och ruffigt det var i London under bombningarna. Själva mordmysteriet är väl inte sådär jättespännande, men den duger.
Så ja, ganska intressant, men på tok för långsam. Jag har ju nästa del väntande i bokhyllan så får vi se om jag gillar den mer.

Dödlig rättvisa finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza


1 kommentar:

  1. Du har blivit taggad? http://bokraden.blogspot.se/2013/09/reading-habits-tag.html

    SvaraRadera