onsdag 18 september 2013

Svarta änglar

Svarta änglar av Rebecca Chance

"Följ med till Limehouse Warf, den nya överdådigt lyxiga fastigheten i London Docklands. Här vilar celebriteter ut efter plastikoperationer, här har miljardärerna sina bostäder och här har den kända fotbollsklubben sina vilda fester.

Det är jul och de som stannat kvar över helgen får uppleva den mest glamorösa och skandalösa julen någonsin. 
Melody, skådespelerskan vars karriär har kraschat efter alltför många plastikoperationer, har flytt Hollywood för att få tillbaka sin keropp, sitt ansikte och sin boyfriend.
Men kan en "välmenande" väninna förstöra Melodys drömmar och önskningar?
Aniela, sjuksköterska på kliniken, står med bägge fötterna på jorden men faller för Jon, en avhoppad CIA-agent, som också vilar upp sig efter en operation. Är hennes känslor besvarade eller är det bara massor av häftig, lustfylld sex?
Oligarken Grigor, ägaren till Kensingtons fotbollsklubb, kan aldrig återvända till hemlandet efter sina smutsiga affärer. Nu vill han fira jul med sina nya landsmän och grannar och arrangerar en julfest av sällan skådat slag. Ett party som helt urartar när mördare, utpressare och sexskandaler kommer samtidigt med tomten."

-------------------------------------------------

När jag börjar läsa Svarta Änglar förs jag hastigt och lustig tillbaka till 80-talet och Hollywoodfruar av Jackie Collins, som var ett absolut måste då. Och när första paret, Melody och James, har presenterats blir jag lite rädd för att jag ska bli besviken eftersom det här paret och deras problem inte slår an några strängar hos mig. Men sen börjar det hända saker och jag blir mer och mer förtjust i boken och kan bara inte släppa den.Det kommer in fler personer i handlingen och jag fastnar direkt för många av dem.Mina absoluta favoriter blir den mysiga conciergen Andy och den korrekta sjuksköterskan Aniela.
Andy, just för att han är så mysig och för att hans kärlekshistoria med Wayne är så rörande och man önskar så hett att de ska få varandra.
Aniela, för att hon är en verklig människa, hon är inte vansinnigt vacker, inte rik och egentligen inte alls en sådan kvinna som brukar förekomma i den här typen av böcker. 
Jag småskrattar åt Grigor, som bara är "för mycket" på alla sätt och vis och på ett sätt nästan som en karrikatyr av en rysk gangster samt hans fru, Dasja, som också är som en karrikatyr av en rysk, nyrik rikemansfru.
Chance spelar skickligt på många av våra fördomar och får mig att skratta flera gånger och det är också nånting jag sällan gör när jag läser böcker i den här genren. Hon lägger också in något så ovanligt som "riktiga" människor (dvs varken vackra eller rika) och hela vägen är det de riktiga människorna som vinner och det uppskattar jag enormt mycket. Jag bara älskar persongalleriet och personbeskrivningarna som får mig att leva mig in i handlingen!

Det är hög fart hela tiden, det händer något hela tiden,och självklart är det också sex, men framför allt är det underhållande så det förslår och skrivet med glimten i ögat. Man skrattar, myser och lever med. Det är länge sedan jag läst nånting så absolut underhållande som Svarta Änglar!Och om/när det kommer ut fler av Rebecca Chances böcker så kommer jag absolut se till att läsa dessa.

Det är inte lätt att recensera den här boken utan att avslöja för mycket, men jag vill ju inte förstöra för den som tänker läsa Svarta änglar!  För det tycker jag absolut att man ska göra om man vill läsa nånting underhållande.

Det enda jag kan säga som avslutning är: LÄS SVARTA ÄNGLAR!

Tack E.A. Förlag för rec.exet!

Svarta änglar finns att köpa hos t ex


2 kommentarer:

 1. Tack för tipset. Kommer definitivt att läsa boken! Föll för den redan när du skrev att du hade fått den.
  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kommer att gilla den lika mycket som jag!

   Radera