söndag 4 december 2016

En smakebit på søndag - Välkommen till Himmelsta

Lördagen bara försvann! Det såg först ut som om jag skulle få mycket gjort men sen gjorde jag felet att lägga mig i soffan för att slötitta på TV och det var då det gick snett. Istället för att bara ta en liten paus så blev jag liggande största delen av kvällen och gjorde alltså ingenting av det jag hade tänkt mig hinna med. Nåja, nån gång måste man ju vila också, jag får försöka ta igen det på söndagen.
Men nu är det i alla fall dags för En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers

---------------


Min smakbit kommer från sid 14 i Välkommen till Himmelsta av Hanna Landahl (Titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
" Det var faktiskt det som fick henne att stå ut med allt det andra i livet. Det där andra som fick hennes liv att kännas grått och trist. Som att stiga upp, lägga på maskaran och gå till frisersalongen varje morgon. Det var inte så att hon avskydde sitt jobb. Inte alls faktiskt. Hon kände sig istället ofta tacksam över att få göra Himmelstaborna vackra i håret. Och hon gillade att vara i händelsernas centrum; att få veta allt som hände. Och det fick man verkligen om man klippte håret på Himmelstas invånare."

19 kommentarer:

 1. frisörer får nog höra både det ena och det andra, tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Det är farligt det där att lägga sig i soffan för att vila bara en liten stund. Det är så svårt att komma därifrån igen :)

  SvaraRadera
 3. Den här boken kände jag inte till. Tack för smakbiten !

  SvaraRadera
 4. Att fastna i soffan är lätt (efter en utflykt på fm ledde det igår till att jag dammsug och färgade hår efter kl sju igår kväll).
  Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Så fin smakebit! Ha en flott søndag :)

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Den här boken är jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Låter som att det kan vara en intressant bok!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! ��

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Känner inte till boken.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten, den boken vill jag verkligen läsa. Jag har bara hört gott om den, och jag bor själv på landsbygden och känner till hur de olika diskussionerna gick när det började inrättas flyktingboenden här. I och för sig blev väl diskussionerna desamma när samma sak planerades på Östermalm i Stockholm. Helt klart upp på min läslista. Ha en fin andra advent! ★ ★

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten. Låter som en trevlig bok.

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten! Denna vill jag läsa.

  SvaraRadera
 13. Gillar inte heller att stiga upp trots att jobbet är helt okej :)

  SvaraRadera
 14. Låter som en intressant bok, tack för tips och smakbit!

  SvaraRadera
 15. Åh, det låter intressant! :)

  Jag vågar knappt sätta mig i soffan när jag har mycket att göra, då blir jag kvar! De senaste två lördagarna har jag dessutom gått och lagt mig en stund mitt på dagen vilket har resulterat i att jag har sovit i flera timmar - skönt, förstås, och man får väl anta att jag behövde det...!

  SvaraRadera