fredag 16 december 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 50


Dagens planer går ut på att läsa klar en bok och komma igång med nästa, skriva recensioner (som jag ligger efter med), måla klar bild i målarboken som också ska recenseras. Och så kom jag på att jag inte svarat på Veckans bokbloggsfråga som anordnas av Barnboksbloggen, så det måste jag ju göra också. Frågan lyder

Har du hunnit börja fundera på det kommande året när det gäller din läsning och ditt bloggande? Kommer du att delta i några utmaningar, kommer du att fokusera på ett visst tema eller kommer du att göra några stora förändringar i ditt läsande/bloggande? -----------------------

Jag brukar inte planera för ett helt år, det är en lite väl lång period för mig. Jag är lustläsare och att planera för mer än en vecka i taget funkar inte. För att inte ledsna på läsandet så väljer jag böcker efter vad jag har lust med just då.

Av samma orsak planerar jag sällan i förväg vilka utmaningar jag ska vara med på - om jag ska delta eller inte hänger helt på hur det känns för ögonblicket och hur mycket annat jag har att göra/läsa just då. Och de "utmaningar" jag väljer att delta i är oftast sådana där det inte finns alltför hårda tidsmässigt eller på vad det är man ska läsa. Det ska alltså vara relativt lösa regler för utmaningen för att den ska fungera för mig.

Jag lär inte ändra på något när det gäller läsandet/bloggandet om ingenting oförutsett händer. Både läsandet och bloggandet fungerar bra som det är nu och då är det onödigt att ändra på något.
Men jag kan däremot bättra mig på vissa saker och det är faktiskt att kommentera på andras bloggar och svara på kommentarer på min egen blogg.
5 kommentarer:

 1. Jag tycker om utmaningar, men det finns alltid en risk att det blir ett stressmoment och det ska det inte ju vara! :)

  SvaraRadera
 2. Bra tankar! Jag vill också bättra mig på att kommentera/svara på andras kommentarer. :)

  SvaraRadera
 3. Vad bra att du verkar följa läslusten så väl, det ska jag verkligen försöka göra nästa år :)

  SvaraRadera
 4. Lustläsning är den bästa läsningen! Men någon liten utmaning (typ två) tänker jag mig ändå att jag hakar på.

  SvaraRadera