tisdag 6 december 2016

Top Ten Tuesday - Nya författare för mig under 2016

Av någon anledning vaknade jag alldeles oförskämt tidigt i morse. Så tidigt faktiskt att jag insåg att det enda vettiga var att ligga kvar och försöka somna om. Tyvärr gick det inte så bra att somna om utan jag låg i sängen i ett par timmar i någon slags dvala innan jag insåg att det var lika bra att gå upp. Jag får helt enkelt ta en liten tupplur någon gång under dagen.
Det är i alla fall dags att sätta igång med dagens göromål och först på listan står Top Ten Tuesday. Idag ska man lista 10 författare som var nya för mig under 2016

Top Ten New-To-Me Authors I Read For The First Time In 2016

------------------

Ojojoj, här finns det att ösa ur! Jag älskar debutanter och utöver det så är jag förtjust i att prova böcker av författare som jag inte läst förut, så väldigt många av böckerna jag läste under 2016 är skrivna av författare som jag inte läst något av tidigare. Och det här är bara ett snabbt hopplock, jag tror att jag faktiskt kunnat få ihop minst tre gånger så många. Författarna är listade utan inbördes ordning och jag har också lagt dit boken som jag läst. Bokens titel är länkad till recensionen och där finns mer info om boken.

1. Audrey Magee - Löftet
2. Clare Mackintosh - Jag lät dig gå
3. Rachel Abbott - Främlingsbarn
4. Margaret Mazzantini - Hela härligheten
5. Marie Hedegård - Så nära barfota
6. Eva Rydinger - Härifrån till verkligheten
7. Nina George - Den lilla bokhandeln i Paris
8. Jean Kwok - Mambo i Chinatown
9. Jax Miller - Var du än är
10. Katy Colins - Destination Thailand 

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte det var jättesvårt att plocka ut tio. Inte för att jag inte kom på några, utan precis som du har läst betydligt fler än tio :)

    SvaraRadera
  2. Nina George och Jean Kwok är de enda jag har läst, men de är trevliga bekantskaper :) Jag skulle vilja stifta bekantskap med Margaret Mazzantini.

    SvaraRadera