måndag 19 december 2016

Tematrio - Julberättelser

Egentligen borde jag redan gått och lagt mig i och med att jag måste upp tidigt imorgon bitti. Men är man van vid att vara uppe halva nätterna så är det inte så lätt att helt plötsligt gå och lägga sig vid en tid som för de flesta är "normal". Alltså kom jag på att jag kunde ju delta i Lyrans Tematrio som avslutning och sedan lägga mig och försöka somna. Lyra uppmanar

Berätta om tre bra böcker/berättelser som handlar om julen!

-----------------

Och det är nu jag inser att jag kanske borde ha hoppat över det här. Jag är nämligen ingen "julmänniska" utan snarare tvärtom. Jag har tidigare avskytt julen, men efter att vi skalade av allt som inte var helt nödvändgt från vårt julfirande så står jag i alla fall ut med just den här helgen. Men jag läser väldigt sällan något med jultema, och det är det som nu är problemet. Men tre böcker/berättelser borde jag ju få ihop... Och jag fick ihop det till slut men då fick jag plocka ihop från lite här och var - bland böcker jag läst för länge sedan, böcker jag läst under de senaste fem åren och böcker som jag ännu inte läst men som jag vill och tänker läsa.


Svarta änglar av Rebecca Chance (titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken)
Handlar om en ganska så annorlunda julfest med en samling väldigt udda festdeltagare.A Christmas Carol  (En julsaga)av Charles Dickens (titlarna är länkade til Adlibris och där finna mer info)
En riktig klassiker som nog de flesta känner igen på ett eller annat sätt. Jag har läst den ett antal gånger, sett den på teater, på TV osv osv


Poirots jul av Agatha Christie (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Det här är en av de få böcker av Agatha Christie som jag inte har läst, men jag kommer definitivt att läsa den förr eller senare. Hercule Poirot är ju faktiskt en av mina absoluta favoriter.


10 kommentarer:

 1. Poirots jul hade jag i min trio också. Dickens julsaga gillar jag!

  SvaraRadera
 2. Poirots jul är en riktig pusseldeckare av klassiskt mått, med låst rum, ändrat testamente och en hel drös misstänkta släktingar!

  SvaraRadera
 3. Poirots jul har jag läst av dessa. Dickens julsaga får jag nog ta tag i snart. :)

  SvaraRadera
 4. En julsaga och Poirots jul är ju toppenläsning till jul.

  SvaraRadera
 5. Dickens julsaga är en klassiker. kommer just ihåg att jag nog köpte Poirots jul förra året

  SvaraRadera
 6. En julsaga hade jag också med!

  SvaraRadera
 7. Så många tipsar om Poirots jul att jag känner mig nästan tvungen att leta upp den!

  SvaraRadera
 8. A Christmas Carol är den enda jag har läst, men den är bra fin :)

  SvaraRadera