torsdag 9 april 2020

Hett i hyllan #243


På torsdagarna visar vi bokbloggare upp våra hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?


------------------

Ett loppisfynd igen

Konsthandlarens kista av Ellery Queen
Baksidestext:
När George Khalkis dog av hjärtslag trodde ingen - allra minst Ellery Queen - att den blinde konsthandlarens frånfälle skulle vara upptakten till en hel serie överraskande brott. Det kan i själva verket betvivlas om Ellery Queen ens visste att han var död, förrän han tvingades kasta sig in i det tilltrasslade händelseförloppet.
Mysteriet med konsthandlarens kista ger den unge arrogante Ellery Queen tillfälle att visa överlägsenheten i sitt logiska resonemang. Att knäcka problemen kring George Khalkis död och allt som följde med den är en uppgift för den som vill hålla de grå cellerna i form och vågar anta Ellery Queens utmaning till läsaren att själv lista ut den enda korrekta lösningen. Alla fakta finns till hands."

Den här boken köpte jag sommaren 2014 på bakluckeloppis. Jag har haft en Ellery Queen-period för länge sedan och läste då så många som möjligt i den här serien, men jag tror inte att jag läst den här och det var nog mycket därför jag köpte den och såklart för att jag gillade böckerna och också tv-serien. Som vanligt har den ändå blivit stående oläst i bokhyllan, troligtvis av samma orsak som mina andra hyllvärmare, dvs tidsbrist. Men den får nog bli sovrumsbok snart, perfekt sovrumsläsning att läsa ett par sidor ur innan man somnar.

2 kommentarer:

  1. Ellery Queen känner jag till, men jag är osäker på om jag har läst något av honom, eller snarare dem. I så fall var det i min ungdom.

    SvaraRadera
  2. En gammal Ellery Queen skulle jag gärna läsa. Den här tror jag inte att jag har läst.

    SvaraRadera