söndag 27 september 2020

En smakebit på søndag - En nästan perfekt mamma

 

Det har hittills varit en mycket lugn helg precis som vi hade planerat och tänkt oss. På lördagen var maken ue och handlade lite snabbt men resten av tiden var vi hemma och tog det lugnt. Det blev ordentligt med tid för läsning för mig och maken småpysslade med lite smått och gott och så tog vi paus emellanåt för lite soffliggning och tv-tittande. Jag förväntar mig att söndagen bli ungefär likadan förutom att vi då också ska planera lite för  kommande vecka. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som idag anordnas av Flukten fra virkeligheten.

----------------

Min smakbit kommer från boken jag precis börjat läsa, dvs från sidan 5 i En nästan perfekt mamma av Lilly Emme (titeln är länkad till  förlagets sida där det finns mer info om boken)


"En varm applåd för nästa deltagare i åldersgruppen åtta till nio år. Tävlande nummer tjugo: Diamond  Lewis-Johnson-Hazelton."
Jag kan inte låta bli att stirra på Diamond. Hon är bedårande. Visst, löshåret, fusksolbrännan, den dyra klänningen gör väl sitt, antar jag. För att inte tala om de gnistrande löständerna som sitter klistrade över hennes vanliga tänder. Vita tänder är ett måste i en sådan här tävling. Diamond kommer sannolikt att vinna första pris idag, som vanligt. Ingen kommer upp till hennes nivå. Hon ler sitt tävlingsleende som som signalerar till alla andra tävlande flickor att de bör hålla sig ur vägen. När Diamond, eller hennes mamma Stacy, har bestämt sig för att vinna finns det ingen som kan stoppa dem."
13 kommentarer:

 1. jag ryser. ska sådana små flickor verkligen tävla med varandra utseendemässigt? ska verkligen mammor puffa för sina flickor i sådana sammanhang? bättre att lära dem samarbeta.

  SvaraRadera
 2. Så förfärligt. Skönhetstävlingar för barn. Skulle gissa (och hoppas) att det är ett bra slut på den boken.

  SvaraRadera
 3. en märklig värld, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. jag har så svårt att förstå mig på den där typen av tävlingar för barn. Det är något sjukt i det... Boken står hemma och väntar.

  SvaraRadera
 5. Den boken har jag sett lite överallt men aldrig tänkt på vad den handlar om.

  SvaraRadera
 6. Helt förfärligt. Hoppas dock att boken är bra. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Löständer på barn för att de ska gnistra?! Hu, det låter bara hemskt!

  SvaraRadera
 8. En värld som känns främmande och konstig. Ny bok för mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Läste den här för en tid sedan. Tyckte mycket om den. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Hatar verkligen skönhetstävlingar för barn men boken är säkert intressant.

  SvaraRadera
 11. Fy för alla typer av skönhetstävlingar, speciellt de som riktar sig mot barn. Alla är vackra på sitt vis, onaturliga ideal är inget att sträva efter. Förstår att boken handlar om annat också, men den är nog inget jag skulle välja. Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 12. Oj, vad spännande att få kika in i den gräsliga världen genom en roman. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 13. Den här har jag läst en del om. Nyfiken. Tack för en rätt tragisk smakbit.

  SvaraRadera