måndag 21 september 2020

Recension: Den tunna hinnan av Astrid Ahlberg

Titel: Den tunna hinnan
Författare: Astrid Ahlberg
Format: Häftad
Antal sidor: 443
Förlag: Seraf förlag
Recensionsexemplar

"En ung flicka vaknar upp i mörker. hon vet inte vem hon är. Inte var hon är. Inte vad som hänt henne. Snart inser hon att mörkret inte försvinner, att hon är blind.
I en annan verklighet blir den unge Maron tvungen att lämna sin far och sitt hem, gården på slätten. Han söker sig till Storskogen för att finna folket med samma fruktade mentala förmågor so han själv - de silverhåriga.
Leira kämpar för att leva upp till sin lärares krav. Som enda lärjunge till den gamla kvinnan Tamira, är hon den som en dag ska ta över rollen som Allas Moder. Men hennes varma känslor för den nye ledaren i byn distraherar henne.
Tre unga människors öden flätas samman tvärs igenom den tunna hinnan mellan världarna."

-------------
Jag har läst en bok av den här författaren tidigare (länk till den recensionen finns längre ner på sidan) och tyckte väldigt mycket om den så jag blev väldigt glad när jag blev erbjuden att läsa den här boken.


Det jag verkligen gillar med den här författarens böcker är att hennes fantasyvärld ligger så nära vår verklighet att den är lätt för mig att ta till mig det. Det finns ju en del fantasy där jag verkligen får kämpa för att få de där inre bilderna för de världarna är precis så annorlunda att jag har svårt att föreställa mig det. Delvis beror  nog den här lättheten också på att miljöbeskrivningarna i Ahlbergs böcker är så målande att jag direkt får upp en bild i huvudet. Samma gäller personbeskrivningarna där de flesta faktiskt är väldigt sympatiska och det är ju ett av mina krav på böcker jag läser, jag behöver alltid kunna gilla minst en karaktär i boken. 

Jag tycker det är lite lugnare och långsammare tempo i den här boken än i den jag läst tidigare, och det är perfekt när det gäller den här typen av fantasy. 
Även om jag tycker om den här boken så griper den inte riktigt tag i mig på samma sätt som den förra boken jag läste. Jag vill gärna läsa fler böcker av den här författaren och som tur är fick jag tre tidigare böcker av författaren i samma paket så det dröjer inte länge innan jag kan sätta igång med dem. De böcker jag hittills läst av Astrid Ahlberg är också perfekta ingångsböcker till fantasygenrén för den som inte provat på ännu.

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Astrid Ahlberg för rec.exet!

Min recension av en annan av författarens böcker


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Astrid Ahlbergs blogg

Den tunna hinnan finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad/E-bok
CDON Häftad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar