måndag 25 januari 2021

Recension: Lyras ö av Zelda Falköga

Titel: Lyras ö
Serie: Karma och Jonar
Författare: Zelda Falköga
Format: Kartonnage
Antal sidor: 111
Recensionsexemplar (Se "Om")

"När pegasusen landar på Lyras ö möts Karma och Jonar av sagolik natur och ovanliga djur. Mitt i djungeln hittar de trollkvinnan Lyra som berättar hur de ska stoppa Stendraken en gång för alla. Nu känns det som att inget kan gå fel.

Men snart upptäcker vännerna att de inte är ensamma på ön. Bland djungelns skuggor lurar en välbekant fiende..."

-----------

Lyras ö är tredje delen (länk till recensionerna av de andra delarna finns längre ner på sidan) i serien om Karmas och Jonars äventyr när de försöker stoppa Stendraken.

Även den här boken är ett färgsprakande äventyr med fantastisk illustrationer som verkligen sätter fart på fantasin. Precis som i de andra böckerna är jag väldigt förtjust i de härliga fantasidjuren som dyker upp lite här och var och jag tycker också väldigt mycket om "faktasidorna" där de olika djurena och andra viktiga föremål presenteras.

Inte nog med att den här berättelse sätter fart på fantasin men invävd i berättelse finns också lärdomar om mod, om hur man är en god vän osv.

Jag är väldigt förtjust i den här serien och ser fram emot att få läsa mer om Karmas o Jonars spännande resa i nästa bok

Tack Bookmark förlag för rec.exet!

Mina recensioner av de tidigare delarna i serien

Del 1 Klipptrollen

Del 2 Flykten


Lyras ö finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage/E-bok

Bokus  Kartonnage/E-bok

CDON Kartonnage


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar