torsdag 28 januari 2021

Recension: Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling

Titel: Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan
Originaltitel: True love at the Lonely Hearts bookshop
Serie: Bokhandeln för ensamma hjärtan
Författare: Annie Darling
Översättning: Ingmar Wennerberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 368
Recensionsexemplar (Se "Om")

"Den introverta och Jane Austen-besatta singeln Verity har ett mysigt bokhandelsjobb, fyra dominanta systrar och en krävande katt. Hon har tröttnat på vännernas tjat om att hitta den rätte och låtsas därför att hon redan funnit sin drömprins. Han visar sig vara en praktisk ursäkt att ha till hands, ända tills ett missförstånd leder till att hon träffar en verklig mr Darcy..

Han är en snobbig arkitekt som inte är intresserad av ett förhållande, men som inser det snillrika i att ha Verity som låtsasflickvän. Lyckas de med sin bluff utan att bli förälskade på riktigt? Det återstår att se när sommaren står för dörren - med bröllop, födelsedagar och trädgårdsfester där man förväntas ha en partner vid in sida."

--------------------- 

Böcker om böcker och bokhandel är aldrig fel och ännu bättre blir det ju när genren är feelgood, något man verkligen har behov av så här i pandemitider. 

Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan är andra delen i serien om personalen i den här bokhandeln. Förra boken handlade om de nya ägaren Posy, som ärvt bokhandeln efter en släkting, den här delen handlar om Verity, en  av de anställda, en introvert prästdotter

Precis som den första delen är den här boken mysig feelgood med värme och humor och som grädde på moset kommer referenserna till Stolthet och fördom eftersom Verity är en Jane Austenfan av rang. Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan är lättläst och lättsam feelgood som utspelar sig i en miljö som lockar varje boknörd och bokälskare, dv en bokhandel

Det här är en serie som är perfekt att läsa när man vill ha lite lättläst positiv läsning med lite kärlek, humor och en hel massa karaktärer som är rak igenom sympatiska och som man lätt identifierar sig med. Jag ser verkligen fram emot nästa del i serien!

Tack Historiska media för rec.exet!

Min recension av första delen i serien

Bokhandeln för ensamma hjärtan


Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok

Bokus Inbunden/E-bok

CDON Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar