fredag 17 april 2015

Bakom den nakna huden

Titel: Bakom den nakna huden
Författare: Annelie Babitz
Format: Pocket
Antal sidor: 303
Förlag: Pocketförlaget

"Efter sin journalistexamen stod Annelie Babitz utan jobb och hamnade i en bransch som i mångas ögon är underlig och till och med smutsig. Hon började jobba som strippa. I denna självbiografiska roman berättar hon öppet och naket om sin tid inom striptease och om tjejerna hon mötte på klubben - Mo, Vinter, Kitten, Orchid och Peppermint.
Vi får följa med bakom kulisserna och träffa tjejerna i deras miljö - där rött porrljus sveper över scenen och musiken pumpar ut ur högtalarna."

-------------------------


Jag är lite svag för sådana här "bakom kulisserna"-böcker och har läst igenom ett antal under åren och fått inblick i en del sånt som jag nog annars inte vetat speciellt mycket om. Bakom den nakna huden läste jag om för ett bra tag och det kändes som att den nog vore en bok för mig.

Jag hade nog ganska höga förhoppningar när jag började läsa och blev ganska häpen när jag insåg efter ett par sidor att jag inte ens var intresserad längre. Jag hade hoppats på att få läsa lite mer om själva "yrket", om hur allt går till osv, istället var det i princip mycket av pratet i omklädningsrummet mellan tjejerna som  fanns med. Tyvärr var det väldigt lite om vad det egentligen innebär att vara strippa och hur det hela går till, tyckte jag. Och jag hade väldigt svårt att på något sätt engagera mig i någon av stripporna eller ens sympatisera med någon av dem. Det positiva är väl att man ändå fick klart för sig att alla fördomar inte stämde - alla strippor knarkar inte och alla har inte varit utnyttjade som barn.

En sak som störde mig väldigt mycket var blandspråket där hälften var på svenska och hälften på engelska. Det kändes inte riktigt trovärdigt - är det någon som överhuvudtaget pratar på det där sättet? Dvs strör engelska uttryck och ord hej vilt omkring.

Det som jag fick lite mer inblick i var vad det var för män som gick på en strippklubb, men även här skulle jag velat ha lite mer kött på benen och en lite mer ingående beskrivning av männen. För mig räckte det inte riktigt med att tjejerna tyckte de var äckliga och behandlade dem som vandrande plånböcker.

Tyvärr fungerade inte  Bakom den nakna huden så bra för mig just nu, så jag får kanske försöka läsa om den vid något annat tillfälle

Bakom den nakna huden finns att köpa hos t ex

Adlibris: Inbunden/Pocket
Bokus: Inbunden/Pocket
CDON: Inbunden/Pocket


1 kommentar:

  1. "Dvs strör engelska uttryck och ord hej vilt omkring."

    Oj, det beskriver ganska bra hur jag pratar. SSärskilt när jag är trött och inte kommer ihåg ord på svenska.

    SvaraRadera