tisdag 14 april 2015

Top Ten Tuesday - Citat

På tisdagar är det fasta inslaget Top Ten Tuesday som anordnas av The Broke and the Bookish. Temat den här veckan är inspirerande citat.

Top Ten Inspiring Quotes from Books (anything that inspires you, challenges you, makes you think, encourages you, etc.)

------------------Och det är här det tar stopp. Visst ser jag ofta i böcker sånt som jag tänker "det där måste jag komma ihåg!". Problemet är bara att jag inte skriver upp dessa citat och kommer senare inte ihåg dem. Jag kan komma ihåg att det fanns ett bra citat i den och den boken, men att leta rätt på det när det behövs, går ju självklart inte. Så jag fick den här gången försöka leta rätt på lite citat på annat sätt. Tio stycken blir det definitivt inte men några har jag lyckats samla ihop

Om en lögn uttalas hundra gånger, kommer till slut även den som hittade på lögnen att tro på den. (ur Käre ledare av Jang Jin-Sung)

Man vill bli älskad, i brist därpå avskydd och fruktad. Man vill ingiva människorna något slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst (ur Doktor Glas av Hjalmar Söderberg)

Även du, Brutus? (ur Julius Caesar av Shakespeare)

Man slår sig lika mycket i ett fall från tredje våningen som i ett fall från nittionde.Om jag måste falla, må det bli från höga höjder. (ur Tisdagarna med Morrie)

Tålamod är ett fint namn. Man måste acceptera att vissa delar i livet består av väntan. (ur Ett öga rött av Jonas Hassem Khemiri)


4 kommentarer:

 1. Jag skriver inte heller upp bra citat när jag hittar dem, däremot är det ändå två stycken som etsat sig fast :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland hittar man ju citat som är så bra att de fastnar direkt!

   Radera
 2. Jag har också svårt för att komma ihåg bra citat, när man läser en bok kan man ju tänka att det citatet ska man komma ihåg att skriva upp, men man glömmer alltid bort det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag glömmer jämt bort att skriva upp bra citat.

   Radera