söndag 12 april 2015

Dålig karma

Titel: Dålig karma
Författare: David Safier
Format: Pocket
Antal sidor: 284
Förlag: Bazar förlag
Hyllvärmare

"När Kim Lange, glamorös tv-stjärna med stort ego, tilldelas Stora Journalistpriset borde hon glädjas åt att ha nått toppen på sin yrkeskarriär. Istället träffas hon i huvudet av ett brinnande tvättställ från en rysk rymdstation och vaknar till liv i form av en myra, med sex ben och en stor bakdel. Kim förstår att detta är priset hon får betala för att ha samlat ihop för mycket dålig karma i sitt liv.
Men hon har faktiskt inte någon lust att vara myra. Det finns bara en lösning: hon måste börja samla god karma.
På sin väg upp - och ned - för reinkarnationsstegen möter Kim många utmaningar och frestelser, och hon inser att det inte är en slump om man återföds som tarmbakterie, hamster eller hund. Kim är fast besluten att återförenas med sin familj och fyller duktigt på sitt karmakonto. Men saker och ting går inte alltid som hon planerar..."

-------------------------------------

Jag var sugen på den här boken när den kom men det blev aldrig av då att jag skaffade den, andra böcker kom emellan. Så jag blev jätteglad när jag sen hittade den på second-hand.

Det som tilltalade mig med baksidestexten var själva idén om reinkarnation och det faktum att det borde ge massor med tillfällen för dråpliga situationer som man kunde få sig ett gott skratt. Och javisst, jag var småroad lite då och då, men tyvärr blev jag ändå rätt så besviken. Dålig Karma är en trevlig bok, nästintill en feelgoodroman, men tyvärr fungerade den inte riktigt för mitt sinne för humor - jag var småroad ett par gånger och drog lite på munnen, men gapskratten uteblev.

Dålig karma är en lättsam, lättläst feelgoodbok som fungerar bra som mellanbok för mig men passar nog bättre för dem som inte har riktigt lika skruvat sinne för humor som jag.

Vill du veta mer om författaren och hans böcker, titta då in på David Safiers hemsida  

Dålig karma finns att köpa hos t ex

Inbunden: Adlibris/Bokus/CDON


3 kommentarer:

 1. Den här blev jag sugen på, om inte annat för den coola framsidan ;)

  SvaraRadera
 2. Denne boken har jeg lyst til å lese :) Fin smakebit! Hilsen Anette :)

  www.anettesbokboble.com

  SvaraRadera
 3. Jag lockas också av framsidan.

  SvaraRadera