söndag 12 juli 2015

En smakebit på søndag - Under floden

Igår var var vädret äntligen såsom jag vill ha det. Det var lite lagom soligt (men inte för stark sol), varmt (men inte så varmt att jag mår illa) och så fläktade det lite, så även jag kunde vistas ute. Och idag ser det ut att bli ungefär lika. Vi fick i veckan en leverans på ca 5 kubik ved som lastades av på tomten och på lördagen började min man och min bror att köra in veden i vedbon.På kvällen var båda ganska slutkörda men vi satt ändå och tittade på film ganska sent. Så idag har vi tagit sovmorgon men nu är herrarna igång igen. Och då passar jag på att jobba på datorn och delta i En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten

Jag blev klar med en bok  igår  kväll och har alltså precis börjat på en annan så min smakbit kommer från sid 10 i Under floden av Staffan Nordstrand

"Alla hus i Tat Kuang ligger direkt intill huvudvägen Photbisarat Road som går in till Luang Prabang, den näst största staden i Laos. Dit är det ungefär trettio kilometer vilket tar en dryg timme på den krokiga och dåliga vägen. Livet i byn är enkelt. De flesta lever på vad jorden ger och av djuruppfödning, mest gris, vars kött är lätt att sälja i Thailand. När folket i byn kommer hem efter dagens slit tvättar man sig i byns vattenkar, ett allmänt bad som ligger centralt för alla. Detta är en rutin sedan flera generationer. Efter tvagningen går var och en till sitt, och i Prims familj gjorde man som man alltid gjort: man gick hem och gjorde upp en eld ute vid vägen och på den lagade man kvällsmaten som även denna kväll bestod av kyckling och grönsaker."22 kommentarer:

 1. Fin smakbit. Tur att jag nyss ätit, för jag blev lite sugen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt att bli det när man läser om mat!

   Radera
 2. Denna har jag av någon anledning blivit nyfiken på. Ska bli intressant att höra vad du tycker om den sedan. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Läste den här boken för flera år sedan och den var intressant att läsa eftersom vi semestrat i Thailand flera gånger. Har även läst de andra två böckerna i trilogin men tyckte det blev jobbigt med de långdragna dialogerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dialogerna är väldigt långdragna och detaljerade...

   Radera
 4. Tack för smakbiten. Den här kände jag inte alls till - blir lite nyfiken. Här är vädret rätt svalt idag faktiskt.

  SvaraRadera
 5. tack för en intressant smakebit! den romanen vill jag läsa

  SvaraRadera
 6. har aldrig varit i Thailand, tack för detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller, förutom i bokens värld såklart!

   Radera
 7. Denna har jag läst!
  Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Helt okända författare för mig, men det kan man ju alltid råda bot på!

  SvaraRadera
 9. Den här blev jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Ny författare för mig, låter väldigt intressant :)

  SvaraRadera
 11. En blir ju lite hungrig :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera