onsdag 11 oktober 2017

Kulturkollos veckoutmaning: En rymdutmaning


Ingen bra dag idag, tankarna far runt på negativa banor just nu och det är inte nyttigt. Så jag får försöka peppa mig själv lite extra. Ett bra sätt är att ta sig i kragen och försöka få lite gjort och då tar jag itu med Kulturkollos veckoutmaning, som den här gången handlar om rymden.

Hur ser ditt förhållande till rymden ut och vilket är ditt bästa rymdäventyr? Har du kanske en favoritfilm eller en bok som fått dig att betrakta stjärnorna på ett nytt sätt. Kanske är det en tavla eller ett stycke musik. Kanske bryr du dig inte det minsta lilla om det som finns eller inte finns där ute. Berätta!

----------------------

Det här var en lite knepig fråga för mig. Jag bryr mig egentligen inte så mycket om rymden. Visst, jag tror nog att det finns intelligent liv därute, men sånt funderar jag inte så mycket på och är egentligen inte så intresserad av. Trots mitt ointresse så har jag ändå sett filmer, t ex Star Wars, och serier, t ex Star Trek (men där är det mest för kultvärdet), men det beror nog mest på att maken och brorsan varit intresserade. Sci-fiböcker är ingenting för mig  så det går bort också.

Det som jag läst och faktiskt sett som film också är

Dolda tillgångar av Margot Lee ShetterlyMen det beror nog mest på att boken handlar om de kvinnor som utförde uträkningarna för de första rymdfärderna, inte så mycket själva rymdfärden.3 kommentarer:

 1. Den boken kände jag inte till. Låter intressant. Men har du inte läst Ensam på Mars? Jag tyckte att den dök upp på varenda bokblogg ett tag ;)

  SvaraRadera
 2. Å, den filmen har jag faktiskt hemma. Den skall jag nog se i kväll, tack för påminnelsen :)

  Håller med dig om rymdtemat, jag är också ointresserad av det. Jag har nog inte läst en enda rymdbok (började på Liftarens guide till galaxen, men tröttnade snabbt), men har sett många filmer som utspelar sig i rymden av någon anledning. Bland annat den underbara franska teveserien från 80-talet, Det var en gång, som jag skriver om i bloggen. Och Melancholia, som är ångestframkallande men fantastisk.

  SvaraRadera
 3. Jag har nog inte heller läst så många rymd-böcker men filmer och serier i genren är mer okej. Jag gillar särskilt Star trek men kanske inte just äldsta serien.

  SvaraRadera