onsdag 25 oktober 2017

Kulturkollos veckoutmaning: i vilket fiktivt verk flyttar du in?


Inatt har jag sovit så otroligt bra att jag inte ville gå upp i morse. Jag ville bara stanna kvar i sängvärmen och ligga där och dåsa resten av dagen. Men det går ju inte för sig, så upp skulle jag. Nu har vi också vridit upp värmen i huset till "vinterläge" och det gör att det är så där lagom varmt även för mig och det känns skönt att sitta inne och titta ut där det är kallt och grått. Men lite måste jag ju få gjort idag så jag börjar med Kulturkollos veckoutmaning som lyder

Vilket fiktivt verk skulle du vilja flytta in i? Varför?

------------------

Jag är nog oftast fascinerad av den värld och tidpunkt som jag läser om just för tillfället (förutom deckare och spänningsromaner eller böcker där handlingen tilldrar sig i nutid) och kan tänka mig att flytta dit.
Just nu läser jag  Krigets vindar över Cavendon Hall av Barbara Taylor Bradford där handlingen utspelar sig i England och på den europeiska kontinenten under åren 1938-1945, dvs från strax innan och under andra världskriget. Jag är fascinerad över engelsmännen i krissituationer, dvs hur de förbereder sig och hur de uthärdar det mesta med ett leende på läpparna. Det är "stiff upper lip" och "keep calm and carry on" för hela slanten.
Men eftersom jag hade tänkt mig recensera Göran Redins En vilsen själ idag så dröjer jag mig också kvar i 1600-talets Sverige och Europa. Den perioden är otroligt spännande och det händer mycket både i Sverige och i Europa och bokens huvudpersoner flyttar runt både inom landet och på den europeiska kontinenten.


Alltså kommer jag nog snart att byta ut de här till något helt annat, dvs nästa bok jag läser.

4 kommentarer:

 1. Låter som intressanta böcker båda dina tips!

  SvaraRadera
 2. det finns mycket intressant i England

  SvaraRadera
 3. Jag är lite lik dig, det jag senast läst är nästan alltid lockande!

  SvaraRadera
 4. Redins bok låter väldigt intressant.

  SvaraRadera