måndag 2 oktober 2017

Recension: Efter Emma av Anna E. Wahlgren

Titel: Efter Emma
Författare: Anna E. Wahlgren
Format: Inbunden
Antal sidor: 270
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

"Emma är vännen som Sara aldrig kunnat släppa. Där vid sandlådan på gården hade en säregen vänskap sin början. Där och då bestämde de sig för varandra.
Efter att Sara förlorade sin mamma behövde hon fly Gävle. Komma bort. Men trots flytten till Göteborg har hon och Emma lyckats hålla kontakten. Meddelandena, breven och paketen från Emma har kommit regelbundet. Och så plötsligt ingenting. Ingenting alls. Tystnaden kan betyda precis vad som helst och Sara fruktar det värsta.
Sara måste börja sökandet där allting en gång började och återvänder motvilligt till Gävle och föräldrahemmet. Emma har alltid gillat Saras pappa. Han kanske vet var Emma är."

--------------------

När jag hade sett den här boken hos flera bloggare blev jag väldigt nyfiken på den och eftersom den just då passade perfekt in i min läshög så bad jag förlaget om ett rec.ex och de var snälla nog att skicka mig ett.

Direkt när jag började läsa fick jag en krypande känsla av att allt inte var riktigt som det verkade. Undan för undan fick jag lite ledtrådar till vad som egentligen låg bakom hela händelseförloppet och Emmas försvinnande. Eftersom ledtrådarna kom så lite i taget så försvann inte det där krypande obehaget utan snarare förvärrades och det är ju lite så en bra psykologisk spänningsroman ska vara.

Efter Emma är en spännande berättelse som fick mig tidvis att vrida mig av obehag. Jag sträckläste boken och kunde inte släppa den förrän jag läst den sista sidan och den absolut sista bokstaven. Jag vet att den här författaren har skrivit en bok tidigare och den är jag nu så nyfiken på att jag ska se till att få tag på den och läsa den. Jag ser fram emot fler böcker av den här författaren.

Jag har bjudit på en smakbit ur boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Bokfabriken för rec.exet!


Efter Emma finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden
Bokus Inbunden
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar