söndag 1 oktober 2017

En smakebit på søndag - I det sista regnet

Det här har hittills varit en mycket lugn helg. Under lördagen pysslade maken med lite smått och gott, mest sånt som han kände för utan några måsten. Jag struntade i bloggandet (fast jag borde ha skrivit färdigt en del inlägg) och satt och läste hela dagen.  På kvällen skulle jag ligga en liten stund i soffan och somnade såklart, alltså försvann ett par timmar istället för "en liten stund". Idag har vi tänkt oss att göra ungefär lika mycket (lite) förutom att jag helt enkelt måste skriva lite recensioner så jag inte blir efter med det igen.

Men söndagen börjar alltid med En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-----------

Jag har precis börjat på en ny bok så min smakbit kommer från början av boken, sidan 14 i I det sista regnet av Janesh Vaidya (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)

"Jag stoppar kuvertet i fickan igen och tittar på vägen framför oss. Det är som han säger: den är alldeles sönderregnad. Det är en av de äldsta vägarna från staden till min by, men sedan motorvägen och den nya bussterminalen byggdes på andra sidan kullarna är det bara bönderna och deras djur som använder den. Ändå föredrar jag den här övergivna grusvägen där så många av mina minnen fötts.

Jag ser att Vembanafloden har svämmat över vägen till risfälten på andra sidan. "Stackars bönder, nu förlorar de kanske det mesta av skörden i år också". Jag lider med grödan som nästan dränkts och vänder blicken mot himlen i en vädjan om nåd, alldeles som bönderna."


11 kommentarer:

 1. Trevligt med en bok så långt ifrån :)

  SvaraRadera
 2. Fint omslag. Låter intressant, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Känner inte alls till den här boken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Köpte den där boken alldeles nyss. Verkar intressant. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Her som jeg bor regnet det så mye i går og i natt at flere veier er ødelagde og brannvesenet er ute og pumper vann opp av kjellere. Vann er bra, men ikke når det blir så fryktelig mye av det på en gang :-) Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Det var en ny bok för mig, intressant! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. den här boken vill jag gärna läsa. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Jag försökte läsa lite i den här för länge sedan, men det var inget för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakebiten! Tycker omslaget ser lite ut som Tusen strålande solar.

  SvaraRadera
 10. Fin smakbit. Inte hört talas om den tidigare, men nu blir jag ju lite nyfiken. Jag läser alldeles för lite böcker från Asien och Afrika.

  SvaraRadera