fredag 13 april 2018

Recension: Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck

Titel: Bokhandeln på Riverside Drive
Författare: Frida Skybäck
Format: Inbunden
Antal sidor: 444
Förlag: LB förlag
Recensionsexemplar

"Charlotte är för ung för att vara änka. för ung för att ha förlorat den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon ett oväntat besked: Hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.
Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda verksamheten inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster, och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?"

----------------------

Är det något en bokfantast inte kan motstå så är det en bok som handlar om böcker och där en bokhandel spelar en central roll i handlingen. När författaren tog kontakt och frågade om jag ville läsa boken, fanns bara ett alternativ, nämligen tacka ja fort som ögat.

Jag är en stämningsmänniska och den här boken fångar mig nästan direkt med sin värme. När huvudpersonen sen kommer till London och bokhandeln är det totalkört för mig, jag kan inte sluta läsa! Bara någon som älskar London kan beskriva den staden på det här sättet och få mig att bli otroligt sugen på att åka dit igen. Den härliga bokhandeln får mig att tänka på en del antikvariat där stämningen är precis samma som här och faktiskt också på ett par verkliga bokhandel jag besökt.  Bokhandeln på Riverside Drive är alltså ett Mecka för varje bokälskare!

Jag har alltid varit svag för lite udda karaktärer och här kryllar det av dem. Udda och härliga personer som man inte kan låta bli att tycka om. Huvudpersonen Charlotte är väldigt sympatisk och när man läser önskar man hela tiden att hon ska finna det som kan få henne att må bra. Och som den bokälskare jag är så vet jag ju precis vad som skulle få henne att komma upp på fötter igen.

Feelgood har alltid varit ett lite luddigt begrepp för mig men Bokhandeln på Riverside Drive är som feelgood ska vara, en bok som verkligen kan få mig att må bra! Jag har ju tyckt om andra böcker av den här författaren men den här älskar jag, den åker direkt in bland Årets favoriter

Tack Frida Skybäck för rec.exet!


Mina recensioner av andra böcker jag läst av den här författaren

Norrsken
Polarnatt

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Frida Skybäcks websida


Bokhandeln på Riverside Drive finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


3 kommentarer:

  1. Jag brukar värja mig mot det som benämns feelgood, det brukar inte funka för mig, men den här blev jag riktigt nyfiken på.

    SvaraRadera