tisdag 17 april 2018

Recension: Bortom portalen 2 - en novellantologi

Titel: Bortom portalen 2
Författare: Jenny Green/Anna Jakobsson Lund/Christian Gripenvik/Gabriella P. Kjeilen/KG Johansson/Hans Olsson/Camilla Olsson/Eva Holmqvist/Lupina och Didrik Ojala/Oskar Källner
Format: Häftad
Antal sidor: 199
Förlag: Fafner förlag
Recensionsexemplar
Nr 6 Kaosutmaningen 2018

"Mystisk örtmagi, interdimensionella brottsutredare, religiösa cyborger och isögda helveteshundar. Fantastikportalen presenterar stolt tio noveller från några av Sveriges vassaste fantastikförfattare."

--------------------------

Bortom portalen 2 är en novelantologi från Fantastikportalen och innehåller noveller inom genréerna fantasy, science fiction och skräck. När jag fick förfrågan om jag ville läsa den här så var det framförallt två saker som gjorde att jag tackade ja: Jag har lovat mig själv i evigheter att läsa fler noveller men det har inte blivit av i den utsträckning som jag tycker att det borde vara. En del av novellerna här är verkligen utanför min bekvämlighetszon men det är nog dags att försöka töja lite på gränserna igen, jag har ju satsat på säkra kort ett bra tag nu.

Antologin innehåller tio noveller av olika författare, här finns vinnande bidrag från Fantastikportalens novelltävlingar tillsammans med noveller från förlagens författare. Några av författarnamnen känner jag igen, andra var totalt okända för mig, vilket kanske inte är så förvånande med tanke på att här finns noveller från några genréer som jag i vanliga fall inte läser.

Jag måste säga att den här antologin fungerade perfekt för mig, eftersom det var en så bra variation med genréer och stilar. En del av novellerna var ju alltså inom genréer som jag i vanliga fall nästintill undviker, men här fungerade även de förvånansvärt bra för mig.

Bortom portalen 2 är en härlig blandning välskrivna noveller som jag tyckte mycket om att läsa. Gillar man fantasy/sci-fi/skräck så är den här nästan ett måste, men om man i vanliga fall inte läser sådant så ger den här antologin en perfekt möjlighet att bekanta sig med de genréerna.

Tack Fafner förlag för rec.exet!


Bortom portalen II finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad
Bokus Häftad
CDON Häftad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar