tisdag 3 april 2018

Veckans topplista vecka 14: IrlandIdag ska jag iväg till min läkare för behandling men jag tänkte hinna med lite innan det är dags att åka. Och då börjar jag med Veckans Topplista, som anordnas av Johannas deckarhörna. Veckans tema är

Irland 

-----------------

Det får bli irländska författare då. Jag tänker sällan på varifrån författarna kommer ifrån så jag fick gå lite på känn, välja ut böcker och sen kolla upp författarna. Och jag lyckades hitta fem som jag läst. Titeln är länkad antingen till förlagets sida eller till recensionen och där finns mer info om boken. Böckerna är inte listade i någon inbördes ordning.
1.Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt är en favorit som jag läste för första gången för ett bra tag sedan, sedan har det blivit några omläsningar efter det. En väldigt bra bok om författarens barndom på Irland
2. Artemis Fowl av Eoin Colfer. Jag har läst första delen i serien och tyckte om den så jag ville fortsätta läsa serien men än så länge har det inte blivit av.
3. Dracula av Bram Stoker. Den har jag läst för väldigt länge sedan, men jag har den i bokhyllan så jag har planerat en omläsning av den4 Gullivers resor av Jonathan Swift
Den här läste jag för väldigt länge sedan och den finns faktiskt på min lista på böcker jag skulle vilja läsa om.5. The God Squad av Paddy Doyle.
Jag läste den här boken för länge sedan, men har varit sugen på omläsning under väldigt lång tid.

11 kommentarer:

 1. Fin lista, kul att du kom ihåg Stoker, Doyle är rolig, minns faktiskt inte om jag läst McCourt, boken finns i min bokhylla, Gulliver har jag i olika varianter.

  SvaraRadera
 2. Tack för listan. Två fina klassiker. Jag är osäker på om jag har läst Ängeln på sjundetrappsteget eller inte. Doyle är ny för mig.

  SvaraRadera
 3. Dracula tänkte jag också på, men den har jag bara sett som film med bland annat Tom Waits i en liten roll. Gullivers resor läste vi i skolan, den vore det kanske intressant att läsa igen i vuxen ålder. Ängeln på sjunde trappsteget finns med i min lista, det är en berättelse jag nog aldrig kommer att glömma.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen. Ängeln på sjunde trappsteget har jag varit nyfiken på.

  SvaraRadera
 5. Ängeln på sjunde trappsteget blev jag rekommenderad på en Irlandsresa. Jag har ännu inte gjort något åt det, men boken finns på min nyfiken-på lista :)

  SvaraRadera
 6. Jag kom bara på 2 men jag missade visst lite, Dracula har jag läst och Gullivers resor.

  SvaraRadera
 7. De två första har jag läst, men hade glömt av dem. Hade dålig koll på att Bram Stoker och Jonathan Swift var från Irland.

  SvaraRadera
 8. har inte läst Colfer, men de andra fyra författarna har jag läst

  SvaraRadera
 9. Dracula har jag nog bara sett på film. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 10. Jag inser ju att jag läst åtminstone en irländare jag inte tänkt på- Bram Stoker!

  SvaraRadera