fredag 20 april 2018

Recension: Eldsystrar av Susanne Boll

Titel: Eldsystrar
Serie: Vera Lilja, del 1
Författare: Susanne Boll
Format: Inbunden
Antal sidor: 262
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar
Nr 33 Kaosutmaningen 2018

"Vera Liljas favoritklient Ayana kommer inte till den avtalade terapitiden och hennes frånvaro oroar Vera. Det visar sig vara en berättigad oro.
Vera Lilja är en erfaren, skicklig och omtalad psykolog med mottagning vid Odenplan i Stockholm. Hon har under en tid mottagit anonyma hot som blivit alltmer påträngande. Någon som är våldsam, kränkt och driven av ett glödande hat riktar allt fokus mot Vera Lilja.
I Veras ungdom förlorade hon båda sina föräldrar i en fruktansvärd eldsvåda, där även hennes syster blev svårt skadad. Vera har i hela sitt liv känt en enorm skuld över detta och försöker sona den genom att hjälpa andra. När det visar sig att Ayana är kidnappad gör sig det förflutna påmint - allt det som Vera i ett helt liv försökt glömma. Veras psykologiska kunskaper sätts på prov när hon försöker hitta Ayana - och hon inser att det handlar om liv eller död."

---------------

Den här boken dök upp som överraskningspost från förlaget och eftersom jag gillar överraskningar så blev jag riktigt glad. Man kan aldrig få för många trevliga överraskningar. Jag har inte läst några böcker tidigare av den här författaren. Eldsystrar är första delen i en planerad serie om psykologen Vera Lilja.

Vera Lilja är en person som jag direkt tycker är sympatisk. Jag gillar att huvudpersonen är en person med några år på nacken, en hel del erfarenhet och en alldeles egen ryggsäck att bära, det gör att hon blir verklig och väldigt trovärdig. Överhuvudtaget är personbeskrivningarna väldigt välgjorda och trovärdiga

Det finns inslag av mörker och en del avsnitt framkallar ett obehag, men det är mycket det som gör berättelsen spännande.

Eldsystrar är en lättläst, spännande och underhållande bok som jag tyckte väldigt mycket om att läsa. Jag ser verkligen fram emot fler böcker om Vera Lilja för henne vill jag veta mer om.

Tack Bokfabriken för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Susanne Bolls websidaEldsystrar finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden
Bokus Inbunden
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar