söndag 7 februari 2021

En smakebit på søndag - Vinterbröllop

 Den här  helgen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jag hade tänkt att det skulle bli ännu en i raden av lugna hemmahelger då jag skulle jag a gott om tid för läsning och recensioner, vilket jag skulle behöva just nu. Istället gick vi upp tidigt på lördagen och åkte iväg till brorsan för att jag skulle skriva på dokument som ska lämnas in till juristen på måndag. På hemvägen skulle vi sen bara göra ett litet stopp för att handla något vi glömt tidigare. Självklart  kom vi på att vi såklart måste till veterinärkliniken för att köpa mer dietfoder åt Nitro och när vi ändå skulle dit så var det nära att titta in hos finska livsmedelsmarknaden för att få tag på riktigt rågbröd och lite knackkorv. Allt det här tog såklart en hel del tid så mer än halva dagen hade gått innan vi var hemma igen. Vid det laget var jag så pass trött att det bara var att fixa middag och sen däcka i soffan för lite tv-tittning och en liten tupplur. Söndagen har vi i alla fall än så länge inga akututtryckningar att göra så då lär vi stanna hemma och jag kanske kan ta igen lite av det jag inte hann med under lördagen. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten.

------------

Min smakbit kommer från sidan 95-96 i Vinterbröllop av Sarah Morgan (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Hennes pappa hade alltid framstått som en spännande person. Han var full av energi och hade lätt för att bli entusiastisk. Men han var sällan hemma, han försvann i flera veckor, ibland månader, åt gången och dök sedan upp igen med exotiska presenter och berättelser om sandstormar och trilskande kameler. Det fanns inga mobiltelefoner när Rosie var liten och oftast skickade han bara ett enda vykort medan han var borta.

Rosie mindes samtidigt som hon suttit och beundrat sina bokstöd i form av sfinxer hade hennes mamma tålmodigt fyllt tvättmaskinen med kläder som verkade innehålla mer sand än en hel öken."11 kommentarer:

 1. Är lite nyfiken på den boken. Behöver mer feelgood än vanligt just nu.

  Jag avskyr när det där händer... När man ska åka ut på ett ärende och så blir det helt plötsligt många fler stopp 🥴

  SvaraRadera
 2. i veckan minus 15°C i Göteborg, låter lite som min far, entusiastisk, men försvann bara dagar

  SvaraRadera
 3. Den har jag precis läst ut, en lagom bok.

  SvaraRadera
 4. Jag har lagt mig tidigt och sovit middag varenda dag hittills i helgen... Jag läste en annan Morgan i julas och gillade den.

  SvaraRadera
 5. En inte helt närvarande pappa alltså. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. känner igen författaren, tror jag, men jag har inget läst av henne. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Inte min favoritgenre, men vinterbröllop har jag själv haft en gång i tiden. Det var annorlunda och jättefint med vackert och kallt väder,. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 8. Sarah Morgan är en författare jag är nyfiken på, tror dottern har någon bok i hyllan.

  SvaraRadera
 9. Sett den här boken lite här och var och vi har den nog på jobbet. Verkar poppis. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Den har jag i min bokhylla på Storytel Readern.

  SvaraRadera