fredag 4 juni 2021

Fem en fredag vecka 22: Runt knuten

KOTTE som bor precis vid altanen
 

Just nu sitter jag och fryser (har väldigt lågt blodtryck just nu) och väntar på att lunchen ska bli färdig så jag kan äta lite och därmed bli lite varmare. Sen är det dags för träning på altanen och då lär jag inte frysa längre. Men först måste jag ju svara på frågorna i Fem en fredag, som anordnas av elisamatilda. Temat den här veckan är

RUNT KNUTEN

---------------

1. Hur märker du av sommaren utanför?
Det är grönt och fint utanför, det blommar lite överallt och maken får klippa gräset ofta för det växer så det knakar

2. Vad ser du fram emot i sommar?
Inte sol (för det tål jag inte) men värme. Att kunna gå secondhandrundor igen (loppisar är inte ens att tänka på, det lär vara knökfullt överallt  nu när de startar igen). Jag ser fram emot att alla "våra" djur (sädesärlor, fasaner, skator osv) kommer och visar upp årets ungar. Att kunna vara ute mycket, sitta och fika och läsa ute på altanen. Jag ser också fram emot att vi får i ordning vattenreningen här i huset under juni månad och kan börja byta ut toastolar och handfat till nya fina. Och så ser jag fram emot att eventuellt hinna få upp en gärdesgård på tomtgränsen mot vägen.

3. Vad saknas i ditt närområde?
Egentligen ingenting, vi har det mesta vi behöver tillräckligt nära (dvs inom en 10 km radie) Möjligtvis skulle det vara trevligt att ha en kiosk (typ Pressbyrån) någonstans i närheten.

4. Hur långt behöver du ta dig för att komma till närmaste turistattraktion?
Det absolut närmaste är nog fornlämningarna bakom husena, men de är väl egentligen inte i sig en turistattraktion för det är bar vi som bor här som vet om att det finns fornlämningar här. Men ca 3 mil härifrån finns Uppsala domkyrka och det är ju en riktig turistattraktion. 5. Hur njuter du av sommaren där du bor?
Härligt att kunna vara ute mycket, sitta ute på altanen och fika och läsa, träna ute, se på djurlivet utanför på tomten och skogen bakom ( i år har vi t o m en igelkott som flyttat in hos oss)

8 kommentarer:

 1. visst växer gräset värre än någonsin! att vara utomhus så mycket som möjligt är verkligen det bästa med sommaren. förhoppningsvis kan det bli lite bad också

  SvaraRadera
 2. Jeg tilbringer min meste tid på verandaen om sommeren. Jeg spiser der, leser der og bare koser meg.

  SvaraRadera
 3. Min balkong är min tillflykt och vän - oas.
  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
 4. Igelkott tycker jag verkar trevligt att ha!

  SvaraRadera
 5. Du och jag verkar ha samma problem - lågt blodtryck, åsså är vi frusna båda två. Det sistnämnda är lätt åtgärdat på vår balkong och borde vara lika snabbt åtgärdat på din altan. Det är det bästa med sommaren tycker jag - värmen. Nu gillar jag iofs sol, men bara det är varmt så är jag nöjd.
  Så kul med en igelkott. Minns att vi också hade en kotte när jag var liten. H*n var som ett husdjur.

  SvaraRadera
 6. har du sett den här tidningen, nästan som gå på loppis:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2021/06/min-favvotidning-just-nu.html

  SvaraRadera
 7. Vad trevligt med igelkott. Lagom varmt vill jag ha, tål inte för stark sol. Balkongen är oftast för varm på dagtid men skugga finns som tur är ute på gården. Skönt med sommar.

  SvaraRadera