torsdag 10 juni 2021

Hett i hyllan #304

 

Just nu är det väldigt varmt i våra sovrum på nätterna så man sover inte jättebra, i alla fall jag föredrar att ha det lite svalare på nätterna.  Men det uppvägs av att det blir rätt så svalt när man öppnar ytterdörren på morgonen och det är ändå rätt så så skönt att det är varmt nu, dvs riktig sommar. Och eftersom det är torsdag så är det dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------
Ett bokreafynd igen

Pianostämmaren av Stefan Tegenfalk
Från Bokus:
"Walter Gröhn och Jonna de Brugge ställs inför ännu ett svårlöst fall i Pianostämmaren, den fristående fortsättningen på Stefan Tegenfalks uppmärksammade kriminalserie.
En sextonårig flicka hittas död nära vattnet i Bromma, en närförort till Stockholm. Det rör sig om ett brutalt mord där gärningsmannen skickligt dolt spåren efter sig. Alla utom ett som han vill att polisen ska hitta.
Snart kastas Jonna de Brugge och de andra i Walter Gröhns grupp vid Stockholms länskriminalpolis in i jakten på en mördare som inte bara är osynlig, utan som också verkar sakna motiv. I takt med att utredningen fortskrider och poliserna träger djupare in i den värld där flickan levde i, framträder allt fler återvändsgränder. Jakten på mördaren förvandlas snart till en mardröm för Walter och hans grupp. Är allt bara en dimma av lögner? Vem talar sanning och vem går att lita på?"

Jag hade läst de tidigare delarna i serien och gillat dem så självklart ville jag läsa den här delen också och när jag hittade den i utbudet på bokrean 2015 så köpte jag den. Tanken var att läsa den så snart som möjligt medan jag fortfarande hade de andra delarna rätt så färska i minnet, men självklart blev det inte så utan den fick stå kvar oläst i bokhyllan som hyllvärmare. Just nu vet jag faktiskt inte om den längre är intressant för mig att läsa, det är så länge sedan jag läste de andra delarna att den här känns inte längre så angelägen att läsa. Vi får väl se hur det blir. 

3 kommentarer:

  1. Den har jag läst, faktiskt hela serien. Pianostämmaren var klart bäst av dem.

    SvaraRadera
  2. Har inte läst den. Kanske är den spännande.

    SvaraRadera
  3. 'Mardrömmar' undviker jag helst, men jag har läst en annan bok med samma titel som jag tyckte mycket om :)

    SvaraRadera