måndag 28 juni 2021

Recension: Olyckan av C. L. Taylor

Titel: Olyckan

Originaltitel: The Accident

Författare: C. L. Taylor

Översättning: Fredrika Spindler

Format: Kartonnage

Antal sidor: 328

Förlag: Lind & Co

Hyllvärmare 2021"Att bevara en ohygglig hemlighet kan vara så svårt att det rent av kan kännas lättare att inte längre finnas till.

Kanske var det så det kändes för Charlotte? Ingen vet, men hennes mamma Sue misstänker det. Varför skulle hennes älskade tonårsdotter annars ha klivit rakt ut i gatan framför en buss?
Nu ligger Charlotte i koma och Sue och hennes make kämpar för att hitta svar, få till stånd något slags normal vardag och - förstås - för att dottern ska vakna upp.

En dag hittar Sue Charlottes dagbok och via en kommentar i den tvingas hon rannsaka sig själv. Till slut har hon inget annat val än att konfrontera sina egna demoner. Handlar allt det här om henne och ett förflutet hon kämpat hårt för att lämna bakom sig? Eller ser hon spöken mitt på ljusa dagen? Och varför verkar hennes make inte se det hon ser? Frågan är om han vet mer än han låter påskina."

------

Den här boken är en av de hyllvärmare jag har som sovrumsböcker. Jag köpte den på pocketrea på ICA Maxi i april 2019 och sen blev den liggandes i bokhyllan fram tills nu. Att läsa hyllvärmare i sovrummet har visat sig fungera väldigt bra för på det här sättet har jag äntligen kunnat börja minska antalet hyllvärmare lite.

Det här är en spänningsroman och stämningen är riktigt otäck ända från början. Charlotte ligger i koma och Sue söker efter svar på varför allt blev som det blev. Parallellt får man också läsa om Sues egna erfarenheter från ett destruktivt förhållande från när hon var yngre. Hela det här upplägget gör att man misstänker både det ena och det andra vartefter man hittar olika ledtrådar i berättelsen.

Det h är var en perfekt bok att läsa i sovrummet innan det är dags att släcka och sova. Så spännande och intressant att jag gärna tog upp boken på kvällen, men inte så otroligt bra att jag var tvungen att fortsätta läsa utan kunde utan problem lägga den ifrån mig efter några sidor och ta upp den nästa kväll igen.

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Mer info om författaren och hennes böcker finns på C.L. Taylors websida

Olyckan finns att köpa hos t ex

Adlibris Pocket/E-bok
CDON Pocket2 kommentarer:

  1. Bara så du vet! Dags att rensa: www.webbkatalogen.org går till ingenting och blogpostal är ingenting, Dags att rensa! Ta bort detta detta sedan, KRAM KP

    SvaraRadera
  2. Dags att rensa! www.webbkatalogen.org går till ingenting! Toppbloggar til len spamsida O.S.V. Ta bort detta nät du rensat!

    SvaraRadera