torsdag 3 juni 2021

Hett i hyllan #303

 

Seg början på torsdagen då jag bara såsat omkring hela förmiddagen och inte fått något vettigt gjort. Så nu får jag sätta fart och se till att "jobba" på under eftermiddagen. Först ut är att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-----------------
Ett bokreafynd igen

En tillfällig lösning av Denise Rudberg & Hugo Rehnberg
Baksidestext:
Lisens liv är perfekt. Hon lever i ett lyckligt äktenskap, har en välartad dotter och karriären på pr-byrån pekar spikrakt uppåt
Teddy lever i en annan sorts dröm. Han är en sorglös, stormrik och arbetsskygg arvtagare vars stört existentiella dilemma är vilken skinnklädsel han ska ha i sin nästa sportbil.
Under ett och samma dygn rämnar tillvaron för både Lisen och Teddy. De är grannarna som långt ifrån haft ett gott öa till varandra - Teddy är den omogne, festgalne ungkarlen som Lisen både en och tå gånger blivit störd av, och Lisen är den präktiga, stela småbarnsmamman som enligt Teddy verka ha ett urtrist liv. Men ju mer omtumlande tillvaron ter sig, desto lugnare tycks de bli av varandras sällskap och en oväntad vänskap växer fram..."
Den här köpte jag på rea-på-rean 2017 för den lät som en perfekt "mellanbok" eller sovrumsbok, perfekt att läsa att par sidor innan man somnar men inte svår att lägga ifrån sig när det är dags att släcka lampan. Men den har bara blivit stående i bokhyllan sen dess och jag hade nog t o m glömt att den fanns där. Men nu är snart dags att ta itu med den, kanske nästa gång jag ska börja på ny bok i sovrummet.
3 kommentarer:

  1. Man skulle kunna tycka att det är märkligt att jag inte har läst något alls av Denise Rudberg, men det beror på att genren beskrivs som elegant crime. Överklassmiljöer är inget som lockar mig.

    SvaraRadera
  2. Har inte sett den förut, men naturligtvis hört talas om Rudberg. Låter faktiskt lite lockande, trots att det inte riktigt är min typ av bok. Som du skriver tror jag också att det skulle kunna vara en utmärkt mellanbok.

    SvaraRadera
  3. Kanske bättre än att läsa om hemskheter som kan ge mardrömmar.

    SvaraRadera