fredag 18 juni 2021

Fem en fredag vecka 24: Incheckning

 

Det känns redan nu att det blir hett ute idag. När vi gick upp i morse, vid 06.00, hade vi redan ca 24 grader inne i huset så natten hade varit riktigt svettig. Väderprognoserna har ju visat att det visst ska bli tokhett idag så vi har redan stäng igen huset (dvs stängt alla fönster och dörrar, ner med alla markiserna och på med fläkten) för att få ner tempen så mycket som möjligt. Dt här betyder ju också att jag får ordentligt med tid för bloggen eftersom det inte går att vara ute på vår altan (eftersom det brukar bli riktigt soligt och hett där mitt på dagen och på eftermiddagen). Först ut är då att svara å frågorna i Fem en fredag, som anordnas av elisamatilda. Temat den här veckan är

INCHECKNIING

------------

1. Hur har ditt humör bidragit till veckan?
Veckan har varit lugn och avslappnad precis som jag. Efter en helt galen vinter och vår har det mesta äntligen ordnat sig och jag har kunnat ägna mig åt annat än dödsbo, arvsskifte osv och de har varit riktigt härligt.

2. Vad har du gjort för att främja din hälsa?
Jag har äntligen kunnat börja både ståträna och gåträna. Och så har jag kommit igång lite med  att styrketräna benen, också ute på altanen.

3. Vilka tankar har fyllt ditt huvud?
Fortfarande är det allt som hänt det senaste året (efter att mamma gick bort) som spökar i mitt huvud

4. Hur har du sovit om nätterna?
Nästan oförskämt bra förutom att jag blivit väckt mycket tidigt på morgnarna av lillkatten Remus, som tycker att 04.00 är en perfekt tid att försöka få upp husse och matte.

5. Vad har fått dagarna att gå?
Vi har, som vanligt, haft fullt upp för nu har vi försökt få undan allt som vi inte hunnit med under årets första fem månader.

7 kommentarer:

 1. Varför tror/tycker djuren att man ska gå upp så in i helvete tidigt? Vår hund var likadan, han har gett sig nu vilket är väldigt skönt, men det bara de senaste månaderna. Hoppas du får vila lite under dagen =)

  SvaraRadera
 2. jo, på dagarna stänger vi och inte släpper in den varma luften... vi har altan även på skuggsidan och det uppskattar jag, önskar en bra fredag.

  SvaraRadera
 3. föräldrarnas bortgång väcker alltid extra mycket tankar och de varar länge också. har en katt vet en vem som bestämmer! bra att kunna ta itu med träning. sommaren borde vara rätta tiden

  SvaraRadera
 4. Det er aldeles for varmt, man orker ingenting i det heletatt. Jeg har ferie neste uke, så jeg vil ha flott turvær.

  SvaraRadera
 5. Det har inte gått att vara på balkongen idag trots parasoll och skydd, svalare inne som tur är. Men att katten är uppe så tidigt, ja de är sina egna, minns hur det var när jag hade katt…;)

  SvaraRadera
 6. Haha, så retfullt med en morgonpigg katt! Jag vet många kattägare som blir väckta o snällt lyder och kliver upp. Så funkar inte jag. Katterna må jama som om de svultit en vecka, maten kommer först när jag bestämt att jag vill gå upp...
  Fläkten surrar även här, men jag hoppas på det svalare vädret som ska vara på ingång. annars blir det dåligt med nattsömn. Trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Vi hade samma temperatur som du, men här blåste det som bara den, så det kändes inte att det faktiskt var 28 grader varmt. Skönt tycker jag. Men i skrivande stund är det fortfarande 24 grader ute på balkongen - härligt!
  Kul att du också gillar sommaren. Ännu bättre ju att du börjat träna. Eloge!

  SvaraRadera