onsdag 6 november 2013

Enzo och konsten att köra fort i regn

Enzo och konsten att köra fort i regn av Garth Stein

"Enzo vet att han inte är som andra hundar: han tänker och känner på ett nästan mänskligt sätt. Ända sedan den första dagen han träffade sin husse Denny har de tittat på TV tillsammans, och Enzo har verkligen känt sig som en medlem av familjen. Denny är en talangfull formel 1-förare och har även överfört sitt stora intresse för sporten till sin hund.
Men en dag får Dennys fru, Eve, en hjärntumör. Efter det blir inget sig likt och Dennys kamp för sig och sin lilla dotter överskuggar hela tilvaron. Och Enzo vill göra allt han kan för att familjen återigen ska bli lycklig..."

-------------------------------------------


När det gäller böcker där djur är inblandade så vet man redan vid köptillfället exakt vad man får - vid något tillfälle, oftast i slutet, sitter man som en våt, snorande hög och tårarna bara sprutar. Det märkliga är väl att man vet ju alltså redan när man börjar läsa vad som komma skall, och ändå reagerar man likadant varje gång. Kanske är det så att ibland har man behov av att få läsa en riktig snyftis och gråta lite.

Enzo och konsten att köra fort i regn är skrivet efter gammalt beprövat recept - fantastisk, lojal hund som älskar sin husse och hans familj, men som sedan blir gammal och sjuk och dör efter att först givit allt för sin familj. Vägen dit kan se lite olika ut och i den här boken är det Enzo som är berättaren. Som berättare delar han ut tankar och livsvisdomar på löpande band, ibland t o m med racingtermer (husse är racingförare).

Jag var fullt medveten om vad jag köpte när jag köpte boken, dvs inget litterärt mästerverk, men en lättläst snyftis. Men jag är en "sucker" för just såna här snyftisar och måste iblaqnd få läsa en sådan.

Enzo och konsten att köra fort i regn finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar