onsdag 27 november 2013

Safari med döden

Safari med döden av Jan Mårtenson

"Ända sedan han som pojke i fantasin kört över savannen, mött noshörningar och lejon och slagit läger under den stjärnsprakande himlen, har antikhandlare Johan Kristian Homan vetat att han en dag måste till Afrika. Så får han chansen: han blir erbjuden en exklusiv safari i utbyte mot en gustaviansk byrå.
Hade han anat vad som väntade skulle han ha tänkt sig för, både en och två gånger. Snart är Homan indragen i en härva av internationell vapenhandel, afrikanska blodsdiamanter, människoätande lejon och en passionerad kärleksrelation."

---------------------------------------------


Det sköna med att läsa en Homan-deckare är att man vet precis vad man får! Lite om historia, antikviteter, konst, arkitektur osv insprängt i en mysig deckargåta. Homan som "råkar" hamna mitt i och sin vana trogen inte kan låta bli att börja ställa frågor och fundera över det som har hänt och vem som är skurken. Och självklart Homans dry martinis och god mat. Och det trevligaste - längst bak ett recept på någon av de maträtter Homan lagar eller köper.
Inte så konstigt att det är så många som tycker om Homan-deckare att det t o m finns ett Homansällskap för de riktiga fansen.


Safari med döden finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
GinzaInga kommentarer:

Skicka en kommentar