lördag 23 november 2013

Rekviem (Tre-på-tre-utmaning, bok 3)

Rekviem av Robyn Young

"Året är 1295 och det kristna imperiet i Heliga landet ligger i ruiner. Den skotske tempelriddaren Will Campbell har återvänt till Paris och hamnat i ett svårt dilemma: han har svurit en ed att kämpa för sitt hemliga brödraskaps principer - det brödraskap inom Tempelherreorden, vars mål var fred - en fred som nu verkar längre bort än någonsin. Tempelherreorden har ingått i allians med Wills fiende, kung Edward av England, med löfte om att bistå honom mot Skottland.

Will ställs slutligen inför ett bittert val: stanna i Tempelorden och utkämpa ännu ett krig han inte tror på, eller att bryta sina löften och föra sin egen kamp för freden, även om den skulle innebära att han måste kämpa på skottarnas sida. Snart befinner han sig mitt i en blodig konflikt, omedveten om att en ännu större fara hotar. På Frankrikes tron sitter en krigisk kung vars begär efter suveränitet och allmakt trotsar alla förbund och som inte skyr några medel för att förverkliga sina storhetsvansinniga ambitioner.

Slaget om Heliga landet må vara över - tempelriddarnas sista strid har just börjat."

------------------------------------------

Rekviem är sista boken i Youngs Tempelriddartrilogi och den tredje och sista boken i Pocketlovers Tre-på-tre-utmaning.

Tempelriddarorden sjunger på sista versen och Will vänder tillbaka hemåt. Och jag får en känsla av att Young här redan börjat fundera på sin nästa trilogi, som ska handla om Skottland. Det är nämligen mycket med Skottland och mindre med Tempelriddare.
Även om fokus här har skiftat lite så är det såklart fortfarande intressant och läsvärt.

Sammanfattning av alla tre delarna

Rekviem finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus  (mp3-bok)
Bokbörsen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar