torsdag 21 november 2013

Señor Peregrino

Señor Peregrino av Cecilia Samartin

"Jamilet är en sällsynt vacker flicka, men på grund av ett ohyggligt födelsemärke blir hon utstött i den lilla mexikanska byn där hon har vuxit upp. Efter moderns död tar hon sig under dramatiska omständigheter till sin moster i USA i ett desperat  försök att finna bot på sin förbannelse. Med falska papper får hon arbete på ett mentalsjukhus och möter där den udda och gåtfulla Señor Peregrino. Han tar henne tillbaka till sin ungdom, då han påbörjade sin pilgrimsvandring till legendariska Santiago de Compostela."

------------------------------------------

En av mina svagheter är böcker av latinamerikanska författare. Blandningen av realism och mystik/magi som finns i många av böckerna är helt enkelt oemotståndlig.

Jag drogs med i  Señor Peregrino ända från första sidan. Stämningen i boken är direkt magisk och man blir automatiskt engagerad i Jamilets liv. Någonting som jag också känner igen från andra böcker av latinamerikanska författare är att det finns en berättelse i berättelsen, dvs någon av karaktärerna i boken har en egen berättelse som hen delar med sig av. I Señor Peregrino är det han själv som berättar för Jamilet om sin pilgrimsvandring till Santiago de Compostela. Boken är lättläst och man kan bara inte släppa den ifrån sig förräns man läst sista sidan. Det här är verkligen min typ av bok!

Nu ser jag fram emot att inom kort få börja läsa den fristående fortsättningen, La Peregrina, och få veta hur det går för Jamilet och Señor Peregrino.

Señor Peregrino finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza   

2 kommentarer:

  1. Kul. Jag vann denna och nästa bok nu i höstas och de lockar en del :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du kommer att tycka om dem. Gillar man Allendes böcker så lär man gilla dem här.

      Radera