söndag 28 april 2019

En smakebit på søndag - Larona


Hittills har det varit en superbra helg. Det har varit så varmt att vi kunnat ha ytterdörren öppen hela dagarna och pojkarna (katterna) har kunnat vara ute i kattgården så mycket de velat. Illrarna har fått tillbringa dagarna ute i illergården och det har de ju tyckt har varit jättehärligt. Det börjar nu bli dags för dem att flytta ut helt och tillbringa sommaren utomhus. Maken och jag har njutit lika mycket av det fina vädret, han har fixat och donat i trädgården och jag har faktiskt inte behövt ha dubbla tröjor på mig utan har kunnat skala av mig ett lager och det allra skönaste har varit att inte behöva ha tjocka strumpor på utan jag har äntligen kunnat vara barfota. Jag har hunnit läsa en hel del och hoppas att jag hinner läsa mycket på söndagen också. Men söndagen börjar med  En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det hela går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

--------------------

Min smakbit kommer från sidan 8 i Larona av Karolina Bjällerstedt Mickos (titeln är länkad till Bokus och där finns mer info om boken)

"Dörrarna öppnades. Härolden kom in och stötte med sin långa käpp i golvet för att äska den tystnad som redan fanns. Snabba, ryckiga steg hördes. Och så kom Kungen. Alla bugade sig. Ceremonielet föreskrev att Kungen skulle stanna innanför dörren och buga sig tillbaka för att återgälda sina lydregenters hälsning och därigenom befästa Federationen. Men den här gången stannade Kungen inte utan gick bara vidare mot sin plats vid matbordet. Förvånad följde jag den långa, magra gestalten med blicken. Något var fel. Den blå juvelen i guldkronan satt inte mitt för hans panna som den skulle, utan ovanför vänster ögonbryn. Dessutom hängde kungamanteln av djupblå sammet så snett att fållen släpade i golvet på ena sidan och vippade upp på den andra för varje steg. När Kungen själv försökte rätta till det såg jag och många andra med mig att hans spetsprydda manschetter var ostrukna.
Men det som verkligen fångade vår uppmärksamhet var ögonlappen. När Kungen nådde sin plats vid andra bordsänden och vände sig mot de församlade, kunde ingen undgå att se det: Kungen hade glömt att sätta in sitt öga av emalj. I stället täcktes ögonhålan av en enkel, svart tyglapp. Ett sus gick igenom salen."

---------OBS! Har du sett att jag lottar ut ett ex av Ewa Klingbergs Där rosor faktiskt dör här på bloggen?  Anmälan och regler finns HÄR


30 kommentarer:

 1. visst har det varit härliga dagar, kunna läsa ute, men nu har vi fått även behövlig regn, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väderprognosen har lovat regn här också och det vore dags

   Radera
 2. Den har jag precis läst :)

  SvaraRadera
 3. Så varmt har det vært her og. Det er virkelig fantastisk når vi kommer så langt ut i året at det er mulig :-)
  Boken din hadde et nydelig cover!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, omslaget är fint. Hoppas din söndag blev bra också!

   Radera
 4. Tack för smakbiten. Den här har jag sett tidigare men vet inte om den är något för mig. Trevlig söndag och tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakebiten, var fint att katterna kan vara ute.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De älskar att ligga i kattgården och spana!

   Radera
 6. här har det regnat i två dagar och det är vi glada för. tack för smakebiten! okänd bok för mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi väntar och hoppas på regn just nu!

   Radera
 7. Gå barfota??? Jag har nog fotfobi, för jag går med strumpor även de varmaste sommardagar! Boken hade fint omslag men fantasy är inte min genre. Ha en fin barfotadag med läsande och mys. Tack för smakbit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid älskat att gå barfota! Det första som åker av när det blir tillräckligt varmt, är strumporna!

   Radera
 8. Roligt att få en smakbit ur just den här, är nyfiken på den och jag tror den skulle vara något för mig. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 9. Barfota går jag sällan, men skönt att kunna göra det! Boken ser bekant ut men lite osäker på om det är en bok som skulle passa mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Den har jag nyligen läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten! Har inte läst den själv men sett den på andra bloggar.
  Visst är det skönt med varmare väder!

  SvaraRadera
 12. Jag har också varit barfota i helgen- det är så underbart!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten. Låter som ni har det lite varmare än vi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Kanske lite varmare, men idag blev det svalare igen!

   Radera
 14. Är lite nyfiken på den serien. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 15. Det var verkligen en annorlunda smakbit. Tack för den!

  SvaraRadera
 16. Jag har nästan tjocka sockor på året om! Nästan.

  SvaraRadera