torsdag 11 april 2019

Hett i hyllan #191


Eftersom det är torsdag så är det dags att presentera en hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------

Den här gången har jag tagit fram ett second-handköp

Middagsmörker av Charlotte Cederlund
Baksidestext:
"Idijärvi sameby ligger undangömd i de norrländska skogarna, långt borta från all civilisation. När sextonåriga Áilis pappa dör i cancer tvingas hon flytta dit för att bo tillsammans med sin morfar som hon aldrig tidigare träffat. Välkomnandet blir svalt och Áili känner sig som en främling bland snö och renar. Men så börjar mystiska saker hända i byn, saker som borde vara omöjliga och som bara kan förklaras med den magi som är direkt knuten till Áilis samiska arv. Snart är hon indragen i en flera hundra år gammal konflikt, en konflikt som riskerar att skada de hon bryr sig om. De få som finns kvar."

Den här boken köpte jag 2017 på Erikshjälpen som en liten belöning när jag varit hos doktorn för behandling, så jämfört med andra jag visat upp tidigare så är ju den här relativt ny eftersom den bara stått oläst i 2 år. Jag hade sett den på många bloggar och hört mycket positivt om den så när jag sen hittade den på Erikshjälpen passade jag på att köpa den. Men hur intressant den än låter så har jag inte haft tid att ta itu med den men nu är det nog dags att snart ta och läsa boken för den verkar ju vara precis lagom lätt- och snabbläst för att passa mellan lite tyngre böcker.3 kommentarer:

  1. Jag har några av böckerna men inte alla är sugen på att läsa serien.

    SvaraRadera
  2. Är lite sugen på den serien.

    SvaraRadera