torsdag 25 april 2019

Hett i hyllan #193

Dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------

Ett loppis/secondhandfynd igen

Den amerikanska flickan av Monika Fagerholm (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext

"Hösten 1969 i Trakten. Livet rämnar. Den amerikanska flickan Eddie hittas drunknad och hennes vän Björn har hängt sig.
Från denna händelse strålar berättelserna i romanen ut, till och från olika platser, med Trakten som knutpunkt. Historien går som en skimrande vacker, dov och mörk tråd genom tiden - det vävs rykten om den, viskas, fantiseras...
Och när Sandra och Doris från Trakten några år senare börjar rota i historien och rekonstruerar den slutar det med en ny tragedi.
Den amerikanska flickan är en roman om ung bråd död, svek och bedrägerier, om kärlek och brustna förhoppningar skriven på ett språk som saknar motstycke, vidunderligt, träffsäkert och humoristiskt."

Den här boken har getts ut både 2005 och 2012, jag har utgåvan från 2005. Jag köpte boken innan jag började blogga, dvs före 2012.Sen har den hamnat i bakersta ledet i pocketbokhyllan och jag hade faktiskt helt glömt bort att jag ens hade den. Just nu känner jag mig inte speciellt sugen på den, men vem vet, kanske att jag känner vid ett senare tillfälle att jag vill läsa den. Just nu känns den i alla fall inte som en bok som jag jättegärna skulle vilja läsa.

3 kommentarer:

  1. Känner igen författarnamnet men har inte läst något av henne.

    SvaraRadera
  2. Den här har jag också stående oläst, och hade den med i Hett i hyllan för ett tag sen

    SvaraRadera