torsdag 4 april 2019

Hett i hyllan #190


Dags att presentera hyllvärmare i Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------

Ett loppisfynd igen

För sina synders skull av Julie Parsons (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Året är 1991. Det är Halloween i Dun Laoghaire, Irland, och den åttaårige Owen gör som alla andra barn i hans ålder, han klär ut sig, tänder smällare och längtar efter kvällens fyrverkeri. När Owens pappa, Nick, plötsligt kräver att Marianne, familjens au pair, skall se efter Owen surnar hon till. Hon har tidigare fått ledigt och nu vet hon varför hon blir kommenderade. Susan, Owens mamma, har läkarjour och Nick tänker ta chansen till ännu en otrohetsaffär.
Mariannes vapen är att strunta i prdern, polarna kallar, och hon tvingar iväg Owen med hans ett år äldre kompis att klara sig själva.
Några timmar senare är Owen försvunnen.
Tio år har gått. Owen är inte återfunnen, polisen saknar helt ledtrådar, och Nicks och Susans förhållande är i spillror. Nick kastades ut av Susan och har sedan dess under alla år varit på resande fot i USA, jagad av skuld och rastlöshet. Nu ber han plötsligt om att få flytta tillbaka till deras hus, bara för en kort tid.
Han har nämligen oväntat sett något som absolut måste ha en koppling till Owens försvinnande. Det kanske inte bara är ett spår som leder till gåtans lösning, utan också något som kan leda till en försoning med hans oförlåtliga synd."


Den här boken köpte jag 2013 på Bakluckeloppisen på Täby Galopp. Jag köpte då en jättehög med böcker och vad jag kan se så har jag läst ungefär hälften av dem medan hälften blivit stående i bokhyllan. Av baksidestexten att döma så är nog den här boken en perfekt mellanbok, dvs ingenting som kräver en massa av läsaren, så jag vet inte riktigt varför jag inte plockat fram den tidigare. Troligtvis är orsaken gamla vanliga "tidsbrist"

4 kommentarer:

  1. Tycker jag känner igen författaren, men tror inte att jag har läst något av henne.

    SvaraRadera
  2. Har några böcker av Julie Parsons olästa i bokhyllan. Den där har jag inte heller läst.

    SvaraRadera
  3. Den finns i min bokhylla med, undrar var jag fick den ifrån.🤔

    SvaraRadera