måndag 11 maj 2020

Recension: Bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling

Titel: Bokhandeln för ensamma hjärtan
Serie: Bokhandeln för ensamma hjärtan, del 1
Originaltitel: The Little Bookshop of Lonely Hearts
Författare: Annie Darling
Översättning: Ingmar Wennerberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 352
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

"Kunderna sviker den lilla bokhandeln i Bloomsbury. När Posy Morland plötsligt ärver butiken tvingas hon slå igen sina älskade kärleksromaner och istället möta vardagen. Eftersom Posy inte bara får ett sjunkande företag på halsen, utan också uppmärksamhet från Sebastian, blir det verkliga livet en chockartad upplevelse.
Posys idé är att på ett halvår förvandla butiken till sina drömmars bokhandel: Med hyllplan som bågnar av kärleksromaner. Men medan Posy och personalen kämpar blir Sebastian alltmer närvarande. Inte bara i verkligheten, utan också i Posys fantasier."

----------------------------
Just nu när det händer mycket negativt i omvärlden är feelgood perfekt läsning för att drömma sig bort en stund från den karga verkligheten. Det är nog många som just nu gärna väljer lite lättsammare böcker för att läsa om en positiv "verklighet", så är det för mig i alla fall. Och så är det en sak till som fick mig att vilja läsa den här boken - böcker om böcker är något oemotståndligt för varje boknörd!

Redan det där med att Posy ärver en bokhandel gör att jag förväntar mig att ingenting kommer att bli så enkelt som man skulle kunna tro. Lägger man sen till den avlidnas manliga släkting i ekvationen så blir det en del förväntningar på vad som kommer att hända. Och det är precis så det blir, lättsamt, mysigt och romantiskt i den bästa av miljöer, dvs bland böcker.

Bokhandeln för ensamma hjärtan är en charmig feelgood full med romantik, förvecklingar och förälskelse som är perfekt verklighetsflykt när den kalla verkligheten tränger på. Jag ser verkligen fram emot nästa del i serien!

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Historiska media för rec.exet!

Bokhandeln för ensamma hjärtan finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar