söndag 14 mars 2021

En smakebit på søndag - Utloggad

 Vilken härlig helg det har varit! På lördagen hann jag med att läsa massor och så skrev jag en del inlägg i alla fall halvfärdigt till bloggen, publicerade några inlägg, och så hann i med lite annat smått och gott här hemma förutom att jag faktiskt också hann med att ta en ordentligt eftermiddags/kvällsvila då jag till och med tog en tupplur på ett par timmar. På söndagen är det tänkt att vi ska fixa färdigt lite kopior och andra dokument som ska skickas till banken under kommande vecka så att sista delen i arvsskiftet blir ordnat.Och jag hoppas såklart hinna med att läsa mycket och publicera i alla fall några recensioner (så jag faktiskt snart kommer ikapp). Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.

-----------------

Min smakbit kommer från sidan 15 i Utloggad av Lilly Emme (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Hon blåste ut tre imponerande rökringar i den klara Londonluften. Det var kallt och röken hängde kvar ett tag.

Ingen som såg Amanda nu skulle tro att det var hennes agent Raqvi som så sent som för en månad sedan bett henne att börja röka. Tydligen skulle cigarretterna förstärka hennes image som erfaren, på gränsen till dekadent, deckarförfattare. Amanda hade inte haft så mycket val. Men en sak hade hon klargjort för Ravi. Aldrig i livet att hon skulle röka riktiga cigarretter. Ravi hade inte behövt många timmar innan det kommit ett cykelbud med en stor box teatercigarretter. Lappen från Ravi hade varit enkel och glasklar på samma gång:
Röka och kröka är bra för din deckarimage. Kör hårt!

Ravi Oakes var galen. Det visste alla. Men han var också den bästa agenten i hela Storbritannien. Han ägde hälften av agenturen som var på allas läppar, Elton & Oakes. Det var Ravi som gjort Amanda till den succé hon nu var. Och det var på grund av honom som hon rökte sina örtcigarretter på alla skrivrelaterade tillställningar"11 kommentarer:

 1. Den här boken är jag lite nyfiken på.

  SvaraRadera
 2. blir lite nyfiken, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Nej, jag skulle aldrig börja röka. Och definitivt inte för en image!

  SvaraRadera
 4. Jeg sliter med å få skrevet på bloggen. Det siste året har jeg ikke hatt samme skrivegleden som jeg hadde før, og det plager meg. Det blir ofte "bare" smakebit-innlegg, selv om jeg leser virkelig gode bøker. Så jeg må finne ut noe som kan gi meg gleden over å blogge tilbake :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Astrid Terese! Jeg savner deg på bloggen. Du leser litt andre bøker - og det liker jeg. Men forstår at noen ganger kan gleden bli borte. Hva med å, i en periode, gjøre det enklere? Legge ut et bilde av en bok du liker. Og så for hver uke blir det mer og mer tekst. Eller skriv om noe annet. Lag en liste over bøker du liker. Det trenger ikke alltid å være proft og langt. Noen ganger nok at vi som leser bloggen din ser at du leser ❤

   Radera
 5. Konstigt att bli beordrad att börja röka. Har någon tyckt att det är tufft/coolt de senaste 20 år åren?
  Tack för smakbiten! Har sett boken lite överallt.

  SvaraRadera
 6. Den låter intressant. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Beordrad att börja röka? Det känns lite ute. okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Fel genre för mig, men gillar titeln. För visst är det så att det är lätt att hela tiden vara tillgänglig och hela tiden kolla efter nyheter all vaken tid...
  Tack för smakbit

  SvaraRadera
 9. Haha! Om vi lesere bare visste hva en forfatter må stå ut med for at vi skal ha bøker å lese:) Håper resten av boken er like underholdende :)

  SvaraRadera
 10. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera