onsdag 31 mars 2021

Recension: Herdedikter & Mord av Lars Torstenson

Titel: Herdedikter & Mord
Författare: Lars Torstenson
Format: Häftad
Antal sidor: 224
Förlag: Blue Publishing
Recensionsexemplar

"En herdepojke försvinner spårlöst. Nr den lokala polisen går bet på att lösa gåtan infinner sig flera detektiver för att hjälpa till. Bland dessa kommissarie Maigret och Miss Marple"

---------------

Här är boken jag inte riktigt blev klok på. På baksidan står det att "Herdedikter & Mord är en burlesk, kanske också en burlesk deckare. En skröna fylld av skrönor." och det var nog lite den meningen som gjorde att jag blev intresserad av boken, jag gillar ju att utmana mig själv lite med nya genréer, annorlunda böcker och författare jag inte läst något av tidigare. Tyvärr blev den här boken lite för mycket av allt för att fungera för mig. 
Jag tog mig an den här boken helt förutsättningslöst och hade alltså inga större förväntningar så några sådana har inte färgat mitt omdöme. 
Herdedikter & Mord var redan från början hopplöst spretig där det är svårt att hitta rätt i djungeln av skrönor och fantasier. Och den fortsätter på samma sätt hela vägen till slutet. Så när jag väl läst sista sidan är jag ännu mer förvirrad än när jag började. Jag har många gånger sagt att humor är svåra saker eftersom det är så individuellt och tyvärr den här boken hamnar definitivt inte på en nivå där jag ens skulle kunna skratta åt något i boken.

Så tyvärr, den här boken var ingenting för mig, den var lite för extra allt för att den skulle fungera för mig.

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR
 
Tack Blue Publishing för rec.exet!

Lars Torstensons websida om vin och hans författarskap finns HÄR

Herdedikter & Mord finns att köpa hos t ex


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar