onsdag 24 mars 2021

Recension: Den tredje systern av Sara Blædel

Titel: Den tredje systern
Originaltitel: Den tredje søster
Serie: Ilkas arv
Författare: Sara Blædel
Översättning: Jessica Hallén
Format: Inbunden
Antal sidor: 350
Recensionsexemplar

"Det brutala överfallet på Artie chockar Ilka svårt och lockar fram avslöjanden om hennes far som ställer allt på ända. Med förhoppningen att äntligen få veta sanningen om sin far stänger Ilka begravningsbyrån och beger sig söderut till Key West. Snart finner hon sig indragen i en händelsekedja där såväl hennes eget som andras liv står på spel."

--------------


Den tredje systern är tredje och avslutande delen i den här trilogin (länk till recensioner av de tidigare delarna finns längre ner på sidan), dvs den delen där alla hemligheter och mysterier äntligen avslöjas och Ilka får reda på sanningen

Jag har ju gillat hela den här serien och sett fram emot den här tredje delen och jag blev verkligen inte besviken. Avslutningen i serien är precis så "krånglig" och oförutsägbar som jag hade önskat och hemligheterna är precis sådana familjehemligheter som jag faktiskt hade lite förväntat mig eftersom det antyds en del i tidigare delar i trilogin. Att jag hade gissat mig till vissa av hemligheterna, är inte heller negativt utan bidrar snare till att boken blir lätt- och snabbläst.

Den tredje systern är alltså precis som de tidigare delarna i serien en lätt- och snabbläst, spännande och underhållande bladvändare. Jag hade ju inte läst något av den här författaren innan och blev glatt överraskad hur mycket jag tyckte om serien. Jag hoppas att det snart kommer fler böcker av Sara Blædel  för jag är definitivt sugen på att få läsa fler av henne.

Tack Bokförlaget Polaris för rec.exet!


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Sara Blædels websida 

Mina recensioner av de andra delarna finns här

Min fars hemlighet

Ilkas arv

Den tredje systern finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok

Bokus Inbunden/E-bok

CDON  Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar