måndag 29 mars 2021

Recension: Älskade jävla jul av Birgitta Bergin

Titel: Älskade jävla jul
Författare: Birgitta Bergin
Format: Inbunden
Antal sidor: 350
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

"Amy älskar julen. Tror hon, i varje fall. Fast på senare tid känns alla jultraditioner och att-göra-listor som ett tvång. Inte blir hetsen mindre av att Amys deckardebut verkar ha gått både läsare och bokhandel förbi, trots hennes ansträngningar för att göra sig hörd i mediebruset.

Allt förändras när Sveriges mest framgångsrika förläggare hör av sig. Han viftar med ett femboksavtal, uppfinner en ny genre, tycker att hon ska ha med mer sex och ser till att Amy hamnar i en morgonsoffa i teve. Mediesverige nappar och plötsligt är Amy eftertraktad - och förföljd av ett nättroll.

Livet snurrar allt fortare och Amy inser att hon inte hänger med. Hon har tappat kontrollen över sitt författarskap och hennes älskade jul är i fara. Inte blir det bättre av att hon slår vad med sin man om att klara sig utan sociala medier i en hel vecka.

Julen närmar sig med stormsteg, totalrenoveringen av köket förvandlas till en katastrof, hennes bok rusar på försäljningslistorna och hon syns på löpsedlarna i en het omfamning med en främling.

Älskade jävla jul..."

---------------

Jag har läst ganska många böcker av den här författaren och gillat allt jag läst (länk till recensioner finns längre ner på sidan) så när jag såg den här ville jag såklart läsa den också. Den passade också perfekt för mig den här gången eftersom jag ville läsa något julrelaterat i december. Den här recensionen har bara dröjt så här länge eftersom ja av privata skäl legat efter med recensionerna - ibland kommer livet emellan när det gäller bloggandet.

Det jag speciellt gillat med den här författarens böcker är att hon är så bra på att ta fram och belysa de här vardagliga situationerna och känslorna inför t ex vissa högtider här i form av julen. Det där med hatkärlek till julen känner jag så väl igen, jag hatar alla de där måsten samtidigt som jag gillar själva stämningen så länge jag själv kan släppa på kraven.

Det mesta går inte som Amy tänkt sig och jag tror att mång känner igen sig i kaoset när det är kaos överallt och det händer lite för mycket runt omkring en som man inte kan påverka så mycket. Det som inte känns igen för mig är det här med mobilen och att det nästan skulle vara traumatiskt att inte hela tiden vara på sociala medier, men jag tror det nog är en generationsfråga - en del yngre känner nog mer igen sig där medan folk i min generation nog inte skulle ha några större problem med att inte vara uppdaterad om allt hela tiden.

Som alltid med Birgitta Bergins böcker är Älskade jävla jul en lätt- och snabbläst bladvändare med hög underhållningsfaktor och med mycket igenkänning. Jag längtar redan efter fler böcker av den här författaren!

Tack Bokfabriken för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Birgitta Bergins websida

Mina recensioner av andra böcker av den här författaren

Fångad i Marbella
Ett oemotståndligt förslag
En oemotståndlig affär
Ett oemotståndligt begär
Holländarn
Toktanten

Alla älskar Bianca

Älskade jävla jul finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok

Bokus Inbunden/E-bok

CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar