söndag 23 maj 2021

En smakebit på søndag - Skyldig som synden

 Det har varit en mycket lugn helg än så länge i alla fall. Brorsan kom på besök för första gången på ett år (att det tagit så länge sen sist har varit pga pandemin - han träffar massor med folk i sitt jobb och riskerade därmed att dra hem smittan till oss). Men nu har han varit inlagd på sjukhus i en vecka och testats för covid-19  plus att både maken och jag fått första vaccinationen så nu kunde vi äntligen träffas igen. Det roliga är att trots att han inte varit här på ett år så beter sig pojkarna som om han aldrig varit borta. Lördagen har vi i princip bara suttit och läst och söndagen blir nog ungefär likadan förutom att vi då också  ska göra planeringen för kommande vecka. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.

-------------

Min smakbit kommer från sidan 4 i Skyldig som synden av Tami Hoag (titeln är länkad till Bokbörsen där det finns mer info om boken)


"Han sade det var ett spel", mulade hon med viskande röst full av smärta. Hon låg i en sjukhussäng. De mörklila blåmärkena i hennes ansikte kontrasterade skarpt mot lakanens vithet och den askgrå färgen på hennes hy. Hennes högra öga var så svullet att det knappt gick att öppna och hade färgen av ett övermoget plommon. Runt hennes hals fanns en ring av blåmärken, som ett lila sidenband. En rad små stygn i hennes läpp höll ihop en spricka.

Smärtan framkallade minnesbilder - plötsliga, våldsamma, skärande. Ett minne av en smärta så skarp, så intensivt att det förde med sig ljud och smaker, lukten av rädsla, ondskans närvaro."

12 kommentarer:

 1. vi har umgåtts med familjen när alla mått bra, träffat även min 89-åriga mor, blir lite nyfiken på boken, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. känner igen både författaren och titeln men jag har inte läst boken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Lite nyfiken blir jag ju på vad hon har råkat ut för.

  SvaraRadera
 4. Usch vilken obehaglig smakbit, man drar omedelbart slutsatser om vad som hänt.

  SvaraRadera
 5. Det är fint att få träffa familjen igen! Jag träffade min mamma för första gången sedan i julas i veckan som gick, så skönt.

  SvaraRadera
 6. Ny bok för mig, blir lite nyfiken. Roligt med besöket, katter är härliga djur (var väl dem du menade när du skriver pojkarna? ;) )och det där med djur och minnet är intressant. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Oi, det hørtes ikke bra ut!
  Vi har heldigvis kunne holde kontakten med familien, selv om vi holder avstand og treffes ute om vi kan. Nå har foreldrene våre fått vaksinen og det hjelper. Jeg gleder meg til det er min tur! :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Undrar vad hon har varit med om?
  Vad kul att du kunnat träffa din bror igen.

  SvaraRadera
 9. Okänd bok för mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Är inte riktigt upplagd för thrillers just nu, tack för smakbit

  SvaraRadera